Kommentek - Fülük botját sem: csak az építményadó-bevallások fele érkezett be a városházára

2012. július 09. hétfő 18:35

16 hozzászólás

 
 • 16. .., - 2012. július 12. csütörtök 10:38
  A kormány azt hangoztatja, hogy nem vezetnek be ingatlan adót!!! Akkor most jogos az ingatlanadó egyes városokban vagy nem . Hogy létezik, hogy ugyanazon ország egyik polgárának kell az ingatlanja után adót fizetni a másiknak meg nem!!!! A leghátrányosabb körzetben élőkre kivetik, a tehetősebb körzetekben meg nem. Biztos, hogy ugyanazon államnak ugyanolyan jogú polgárai vagyunk? Én eddig úgy gondoltam, hogy egy országban minden állampolgárára ugyanazok az adójogszabályok vonatkoznak!!! Ha netán az állam mégiscsak úgy fogja gondolni, hogy neki is kellene még adóbevétel az ingatlanok után, akkor mi majd kétszer fogunk adózni, egyszer az államnak meg egyszer az önkormányzatnak?
 • 15. Maci Laci - 2012. július 11. szerda 16:39
  Nyugi-nyugi! Miniszterelnök Úr tegnap azt mondta a Hír-TV-ben, hogy hiába szeretné az IMF, Magyarországon sem vagyon-, sem ingatlanadó nem lesz!!! Akkor most...basszus, minek fizetnék be, az is visszakapja aki leperkálta -vagy mégsem?
  Doktor Úr! Én most olyan bizonytalan vagyok,... vagy mégsem?
 • 14. re 12-13 - 2012. július 11. szerda 11:51
  Máshol követeljél b..meg, ha ilyen hülye birka vagy hogy szó nélkül fizetsz akkor így jártál.
 • 13. Követelés - 2012. július 11. szerda 09:09
  A befizetők nevében KÖVETELEM, hogy vasalják be minden érintettől, vagy töröljék el ezt az adónemet!!!!
 • 12. LUZER - 2012. július 11. szerda 07:37
  Hitelből, időre befizettem az adót !
 • 11. re 9 - 2012. július 10. kedd 21:31
  Egy kicsit elkéstél ezzel az elmúlt 22 év emlegetésével. Ugyanis a minimális pozitiv mérlegből 2002-2009 közt kerekedett ki a -32 milliárd!!! Gondolkodj. A másik az egyetemi ügy. Igaz, hogy sok pesti ürge található Pécsett, de ez önmagában nem lenne baj. Nagyobb baj lenne a teljes beltenyészet. Azt azonban már igazán bajnak érzem, hogy pl. ha megnézed a FEEFI személyi állományát, hogy abban hány jó régen kiérdemesült nyugdíjas katonatisztet találsz, eécsodálkoznál. Mintha ez lenne a cortexük temetője. Ettől függetlenül ezt az egyetemi kérdést kár neked rutinosan a városvezetés(ek) nyakába varrni. Közvetlenül nem szólhatnak bele, az egyetemi autonómia döntő ebben is.
 • 10. Persze - 2012. július 10. kedd 17:18
  hogy meg lehetne szerezni az adatbázist ezer helyről. De az pénzbe kerülne, még az önkorminak is. Ezért alapul az új sarc önbevalláson. És hogy biztosan be is valld, jól rád ijesztettek a nememlékszem hányszázezer forintos bírsággal. Úgy látszik, jó sokan nem ijedtek meg eléggé.
  Azon még most is röhögök, hogy "a szakember" panaszkodik a bevallási fegyelemre. Nem szakember az ilyen, hanem vagy elmebeteg vagy rongyember.
  A kitalálói ne gyógyszerre költsék a pénzt, hanem valami másra, amit nem írok le (babona,) csak gondolok.
 • 9. harapós ló - 2012. július 10. kedd 14:06
  Egyszerű a képlet a hiányzó bevételekkel kapcsolatban .
  -Az elmúlt 22 évben a városvezetésében részt vett személyek pótolják ki az elmaradt bevételt .
  - Azok az emberek akik hasznot húztak a dicső városi beruházásokból , adják vissza a bevételük 50%-át .
  - Azok akik a városháza előtti parkolóban parkoltak 2009 ig fizessenek be 20 millió forintot a város kasszájába .
  - Azok a személyek , akik kiadták a parkoltatást , valamint ellenzéki képviselőként ingyen parkolási engedéllyel rendelkeztek , fizessék meg a város hiányzó bevételeit
  - stb...stb..

  Kiürítettétek a belvárosi üzleteket , egyetemi városba pestről jött embereket dugtok be mindenhová , a 40 akárhány milliárd hiány megtermelői vígan paroláznak a városban, akkor miért a kisembereket csesztetitek az adóitokkal ? Mindenki nézzen magába és nyúljon a pénztárcájába !
  Kezdjék el a várost az elmúlt 22 évben irányítók azzal , hogy bemutatják a minimum nyolc számjegyű átutalásukat .
  Nos , ezután lesz alapja az ingatlan adónak nevezett SARCNAK !
 • 8. nem értem - 2012. július 10. kedd 12:06
  Az igaz, hogy az adóbevallás személyes, és önfegyelmen alapul. DE annak elhagyása esetén csak vannak törvényi módszerek arra, hogy a polgár megtanulja, mi az önfegyelem? És azt ne magyarázza, hogy a két-egyébként állami-önkormányzati hivatal, az önkormányzat adóosztálya és a földhivatal nyilvántartása közt nem lehet kapcsolatot találni. Nem igaz, hogy nem lehet egy olyan szürő programot alkalmazni, ami összevetné a földhivatali nyilvántartásban szereplő adatokat az adóbevallást tevők és nem tevők adataival! És a nem adóbevallóknak már most kellett volna egy emlékeztető levelet kjiküldeni! Sőt továbbmegyek. Meg kéne nézni a kiadott lakhatási engedélyek (ezek leginkább az újabb építések, átalakítások esetén járható szerintem) és a Földhivatalnak beadott (az építtető kötelezettsége ugyancsak önkéntes alapon) alapterületek összevetése az adóhivatalnak benyújtott bevallásokkal. Biztos vagyok benne, hogy itt is lennének érdekes dolgok, amiket van, akinek nem problélma elhazudni, és van, akinek soha eszébe se jutnak (ez utóbbiak az önfegyelemmel szorgalmasan fizetők körébe tartoznak). Szóval ez csak döntés kéredése, és helyi jogszabály alkotás, hoigy a nem fizető figyelmetleneket két figyelmeztetés után inkasszóval lehessen megtanitani a kötelességükre. Én nem azt venném elő, hogy ha más nem fizet, akkor én sem. Hová jutnánk ezzel. De azt, hogy vannak, akik notóriusan nem fizetnek, azt felháborítónak tartom
 • 7. Így - 2012. július 10. kedd 10:20
  akarják lebontani a 25 emeletest. Ha a tulajdonos nem készít róla adóbevallást akkor az azt jelenti hogy nincs is. Tehát az épület eltünt, ki lehet írni a pályázatot és el lehet kezdeni építeni az új irodaházat. Sőt a különböző hivatalok el kezdhetnek csomagolni, hogy mire kész az új épület gyorsan át tudjanak költözni.
 • 6. MINDENKINEK ! - 2012. július 10. kedd 09:57
  Az egyik cigány ismerősöm szociális bérlakásban lakik, mert . . . Mert miért is?... Pedig a közszférában dolgozik, rendes havi keresettel, hosszú ideje... /..Igaz, MSzP-üdvöske volt a drága . . .
 • 5. Polgári engedetlenség - 2012. július 10. kedd 09:51
  Ha a többiektől nem szedik be, akkor méltánytalan az én befizetett adóm is, hivatalos levélben fogom kérni annak visszautalását.
  Mióta mentesít engem a törvény nem ismerete, a pénztelenségem, az éhes gyerekeim, vagy a hiányos adatbázisom bármilyen adóügyi kötelezettségem betartása alól?! Az adóhivatal hogyan mentesülhet ilyan nevetséges okra való hivatkozással a kötelességének betartása alól?
  Nekem minden kötelező, az adóhivatalra semmilyen szabály nem vonatkozik?
  Ha a törvény előírja egy adónem befizetését, akkor nem csak befizetni kötelező, az adóhivatalnak is kötelessége a törvényben megszabottakat minden állampolgárra nézve egyformán értelmezni.
  Azt pedig nonszensz, hogy a törvényalkotó saját magát mentesíti a szabály betartása alól, értsd: önkormányzati és állami ingatlanok után nem kell ingatlanadót fizetni!
  Nem ismer valaki egy tökös ügyvédet? Szeretném beperelni az önkormányzatot és az államot!
 • 4. megint a becsületes - 2012. július 10. kedd 09:07
  törvénytisztelő emberek szopnak! 20 ezer bevallás, az kb. 60 ezer személy, a 150 ezerrel szemben. Az önkori feladata lenne bevasalni a többit! Ne mossák a kezüket, h. nincs adatbázis! Ott az építési, vagy műszaki osztály. Minden engedélyezés rajtuk keresztül valósul meg. Vagy a Tettye Forrásház - 100% városi tulajdon. Minden lakásban, házban van víz. Olyan embereket kell az adóügyön alkalmazni, akik képesek behajtani az adókat! Én sem örülök, h. be kellett fizetnem, de ha nem tudják a város egész lakosságától behajtani, akkor ne büntessék a kisebb részt, a becsületes embereket - TÖRÖLJÉK EL! Mindenki tudja, h. be lehetne hajtani, csak az több mint 100 ezer ember ellentétét váltaná ki, ami a következő választáson "söpörne". Így inkább szopjanak a becsületesek!
 • 3. Ezt így hogy? - 2012. július 10. kedd 08:34
  A kisember nem tudja befizetni az adót, mert ha kifizeti a rezsit és a gyógyszert, akkor étkezésre is alig marad pénzbe, büntetést kap.
  A politikus milliárdos károkat okoz egy-egy rossz döntésével, pl. Vízmű eladása, majd visszafoglalása, legfeljebb jutalomból ujraválasztják, mert újraválasztják Pécsett, a nép meg évtízedekig fizeheti a rengeteg adósságot.
  Ezt így hogy?
 • 2. Régi bölcsesség…… - 2012. július 10. kedd 00:04
  A népet akarata ellenére nem lehet boldoggá tenni, mert azt erőszaknak nevezik.

Új hozzászólás