Folytatódott a volt Zsolnay-dolgozók perének tárgyalása

2017. február 10. péntek 13:30

Folytatódott a volt Zsolnay-dolgozók perének tárgyalása

A napokban a Zalaegerszegi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság két perben a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. 14 dolgozójának ügyét tárgyalta.  

Munkaviszony jogellenes megszüntetése anyagi jogkövetkezménye iránt indított pereket 136 volt dolgozója ellen a pécsi Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. Kúriai kijelölés folytán az ügyeket a Zalaegerszegi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság tárgyalja.

A jogviták alapja az, hogy a dolgozók azonnali hatályú felmondással szüntették meg jogviszonyukat a Zrt-nél a tavalyi év júniusában. A volt munkáltató szerint azonban e dolgozói felmondások jogellenesek voltak, ezért a Zrt. a Munka Törvénykönyve szerinti jogkövetkezményt, a munkavállalói felmondás esetén irányadó felmondási időre járó távolléti díjnak megfelelő összeget követeli a perekben volt munkavállalóitól.

Február 8-án a Zalaegerszegi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság két perben 14 dolgozó ügyét tárgyalta (elhalasztva a tárgyalásokat). A további 11 per tárgyalási napjai: 2017. február 15., 20., 22., illetve március 20.

Polgári (munkaügyi) jogvitákról lévén szó a Zalaegerszegi Törvényszék - a felek információs önrendelkezési jogára figyelemmel - nem ad hírt a továbbiakban az ügyekről.

A törvényszék ugyanakkor tájékoztatja a tárgyalások időpontjáról a sajtó munkatársait, akik a tárgyalásokon részt vehetnek, illetőleg a felektől (képviselőiktől) felvilágosítást kérhetnek a perek állásáról, eredményéről.

 

Forrás: Zalaegerszegi Törvényszék