Folytatódik a Balokány parkosítása

2015. január 14. szerda 12:10

Folytatódik a Balokány parkosítása

Girán János, Pécs alpolgármestere a helyszínen kijelentette, a Balokány parkosítása része annak a programnak, amely során összesen 93 ezer négyzetméterrel, vagyis nagyjából 23 focipályányi területtel növelik meg a pécsi parkok és zöldterletek nagyságát.

Szerdán kezdődött meg az a munka a Balokány Ligetben, amely során megtisztítják a park keleti oldalát és rendbeteszik a növényeket is. Mindemellett befalazzák a környék elhagyott épületeit, hogy ne tudják azokat elfoglalni a hajléktalanok. A munkákat a Zsök, a Biokom, a Pécs Holding és a terület tulajdonosa: az Aquaprofit Kft. is segíti.

Girán János, Pécs alpolgámestere közölte, az elmúlt időszakban 5700 pécsi lakás környezetében újították fel a város közterületeit Pécsen.

- Ma már a kisgyerekes családok örülhetnek az uránvárosi és a tettyei játszótérnek, és az újjáéledt Széchenyi tér pedig a pécsi közösségi élet egyik középpontja lett. Megújult a belváros, a Tettye, a Kórház tér környezete, Uránváros, Kertváros, Pécs-Kelet központja, a Rókus sétány, a Berek sétány és a Köztársaság tér is - sorolta.

Ezzel együtt Pécsnek fontos célja - emelte ki, hogy a városi zöldterületeket is rendben tartsák, sőt bővítsék is.
- Három év alatt elértük, hogy Pécsett van a legtöbb zöldterület az országban, megelőzve ezzel nem csak Budapestet, de az összes többi várost is. Pécsett tehát kétszer annyi zöldterület, növény és fa jut minden egyes polgárra, mint például Zalaegerszegen, és háromszor annyi, mint Szegeden vagy Kaposvárott - magyarázta.

Girán János azt mondta, a Pécsi Városligetek Programban nagyszabású parképítésbe kezd a város. 

- Az a célunk, hogy összesen 93 ezer négyzetméterrel, vagyis kb. 23 focipályányi területtel növeljük meg, bővítsük a zöld- és pihenőövezetek nagyságát Pécs különböző városrészeiben. Ennek a programnak a része a Balokány további parkosítása, felújítása és rendbetétele is - hangsúlyozta.

Az alpolgármester - úgy is, mint a körzet egyéni képviselője - azt mondta, azt szeretnék, ha a Balokány is, mint Pécsnek egyik komoly hagyományokkal rendelkező területe, újra visszanyerné régi fényét, sőt túl is szárnyalná azt.

Forrás: Pécs MJV Polgármesteri Hivatal - Fotó: Dittrich Éva