Főhajtás a hősök előtt: szombaton emlékezünk a mohácsi csata 489. évfordulójára

2015. augusztus 29. szombat 08:15

Főhajtás a hősök előtt: szombaton emlékezünk a mohácsi csata 489. évfordulójára

Szombaton a mohácsi önkormányzat és a nemzeti park igazgatósága is megemlékezést tart a mohácsi csata 489. évfordulóján.

A nemzeti emlékhelyen, illetve a városban is megemlékezésekre kerül sor szombaton, a gyászos emlékezetű mohácsi csata évfordulója alkalmából.

A programok délelőtt tizenegy órakor ünnepi szentmisével kezdődnek a Fogadalmi Emléktemplomban, a mohácsi Bartók Béla Vegyeskar közreműködésével. Ezt követően a Széchenyi téren, II. Lajos szobránál folytatódik a megemlékezés, ünnepi beszédet mond dr. Kovács Mirella jegyző. Az eseményen a vegyeskar mellett a Mohács-Palotabozsok-Somberek Ifjúsági Fúvószenekart is hallhatjuk.

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, a Nemzeti Örökség Intézete és a Magyar Nemzeti Bank közös rendezvénye a Mohácsi Nemzeti Emlékhelyen délután öt órakor kezdődik, amire ingyenes buszjáratot indítanak fél ötkor a Széchenyi térről.

A sírkertben a koszorúzással egybekötött megemlékezésen a nemzeti park igazgatója, Závoczky Szabolcs mond köszöntőt, a megemlékezés szónoka Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora lesz.

A közös ima és a koszorúzás után az átriumban bemutatják a Magyar Nemzeti Bank által kibocsátott Mohácsi Nemzeti Emlékhely-emlékérmét.

Képünkön (archív): a felújított nemzeti emlékhelyet 2011-ben adták át. 

 

Forrás: Mohácsi Újság.hu