Flexszel akarták szétvágni a bankomatot, nem jött össze

2017. március 10. péntek 16:43

Flexszel akarták szétvágni a bankomatot, nem jött össze

Elítéltek három bankrablást megkísérlő személyt, akik motoros gyorsvágógéppel estek neki egy pécsi bankjegykiadó automatának. 

Az akciót az elsőrendű vádlott tervelte ki, melyhez segítségül hívott két segítőt, egyikük korábban rendőrként dolgozott. 2013. december elsején a késő esti órákban gépkocsival indultak az automatához, előtte még egy útközben parkoló gépkocsi rendszámtábláit átszerelték az általuk használt autóra. Az automatát elzáró ajtót egy lejárt hitelkártyával nyitották ki, majd a gyorsvágóval elkezdték szétvágni, hogy a benne lévő pénzt megszerezzék. A riasztó azonban két percen belül megszólalt, a bűnözők elmenekültek, így az automatában lévő 16.486.000 forintot nem tudták eltulajdonítani.

A Pécsi Járásbíróság 2017. március 10-én kelt ítéletével G. I. elsőrendű vádlottat, S. K. másodrendű vádlottat, Cs. M. harmadrendű vádlottat bűnösnek mondta ki lopás bűntettében, melyet az elsőrendű vádlott, mint felbujtó, a másodrendű és harmadrendű vádlottak, mint társtettesek követtek el.

Ezért a bíróság az elsőrendű vádlottat, mint többszörös, különös visszaesőt 3 év 2 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra, a másodrendű vádlottat 2 év börtönre és 2 év közügyektől eltiltásra, a harmadrendű vádlottat mint különös visszaesőt 2 év 8 hónap börtönre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte.A másodrendű vádlottal szemben elrendelte egy korábban kiszabott, de akkor végrehajtásában felfüggesztett 2 év szabadságvesztés végrehajtását is.

 

Forrás: Pécsi Törvényszék