Final Debate: nyilvános záróvitára kerül sor a Pécsi Ítélőtáblán

2014. július 25. péntek 11:15

Július 26 -án, 15 és 18 óra között kerül megrendezésre a Pécsi Ítélőtáblán a Final Debate záróvita. A vitaindítvány kapcsolódik az idei tematikához: „Falvak az egyre urbaizálódó világunkban". A program minden érdeklődő számára nyitott és ingyenes.

A zsűriben jelen lesz a vitatrénerek mellett Dr. Makai Lajos, a Pécsi Ítélőtábla elnöke is, akinek köszönhetően a PDA záróeseménye a Pécsi Ítélőtáblán kerül megrendezésre együttműködésben a „Nyitott bíróság" programmal.

A Pécs Debate Academy nyári egyetemre idén 11 országból érkezett 48 résztvevő : Románia, Horvátország, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Ukrajna, Olaszország, Macedónia, Bosznia-Hercegovina, Azerbajdzsán és Magyarország. A résztvevők többsége ösztöndíjjal érkezett az akadémiára a következő alapoknak és egyetemeki karoknak köszönhetően: IVF International Visegrad Fund, CEI Central European Initiative, NEA Nemzeti Együttműködési Alap, PTE „Borderless Europe" Jean Monnet Kiválósági Központ, PTE Bölcsészettudományi Kar, PTE Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar.


A Fina Debate időpontja: 2014. július 26., 15:00-18:00 (szombat)

Helyszín: Pécsi Ítélőtábla, Pécs, Rákóczi út. 34., 7623