Ficzek Ferenc munkáiból nyílt kiállítás a Kodályban

2016. szeptember 27. kedd 17:56

Ficzek Ferenc munkáiból nyílt kiállítás a Kodályban

Hátrahagyott kijáratok címmel nyílt kiállítás Ficzek Ferenc alkotásaiból a Kodály Központban, melyet a X. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó ideje alatt lehet megtekinteni.

Ficzek Ferenc a Pécsi Műhely alapító tagjaként meghatározó szereplője volt a 70-es és 80-as évek képzőművészeti életének. Sajátos alkotói látásmódja a kezdeti analitikus attitűdből táplálkozva olyan egyedi műtípusokban bontakozott ki, mint a szájjal, majd később szórópisztollyal fújt grafikák, a formázott, feszített vászondomborítások, különféle objektek és animációs filmek.

Ez utóbbi műfajba tartozik a Hátrahagyott kijáratok című alkotás, amely elmondása szerint korábbi grafikai tevékenységének mintegy összefoglalásaként is értelmezhető. Jelen kiállítás erre az animációs filmre koncentrál. A táncoló női test formai játéka, átalakulása a különféle vetítések és torzulások permutációinak révén egy tisztán vizuális kísérletnek is tekinthető.

A kiállítás szervezői Salamon Péter és Szluka Balázs.

Ingyenesen megtekinthető a X. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó ideje alatt október 3-ig a Kodály Központ nyitvatartási rendje szerint.

 

 

Forrás: Filharmónia Magyarország