Fénycsapda: Melegh Andrea selyemfestő kiállítása

2017. június 27. kedd 17:10

Fénycsapda: Melegh Andrea selyemfestő kiállítása

A pécsi selyemfestő, Melegh Andrea szépséges munkáiból nyílik kiállítás Fénycsapda címmel csütörtökön délután öt órakor a Művészetek és Irodalom Házában. A tárlatot Gazdag Ágota, az A37 Galéria tulajdonosa nyitja meg. 

Nevető sárgák, nedves kékek, bársonyos zöldek, daloló rózsaszínek, méltósággal teli lilák - Melegh Andrea selyemfestő képein életre kelnek a színek, és a formákat magukba szippantva azt kiáltják a világba: örülj a pillanatnak! Hol apró manóházak, hol indás-tekergős fantáziavirágok, máskor a tengeróceánok mély világának lakói vagy az őszi-tavaszi virágoskertek élőlényei közvetítik a derűt és a jókedvet.

A selyem lágy, mégis erős anyag. Ez ötvözve a kerámia törékenynek tűnő keménységével kivételes harmóniát alkotnak és emelik egymás látványvilágát.

Melegh Andrea selyemfestő Pécsett született, azóta is szeretett városában él és alkot.
Témái a mediterrán városok vibráló színei, a fény, a mozgás, a tenger mélysége, a lebegés, mind saját élményei alapján.

A kiállítás megtekinthető 2017. június 29-től szeptember 15-ig. A kiállítás anyaga változik, ezért érdemes többször visszalátogatni.

A kiállított alkotások megvásárolhatók, sőt a megnyitó ideje alatt alkalmi árusítás is lesz az erre az alkalomra készült képeslapokból, füzetekből és más apróságokból.

Kerámia kiegészítők: Géczy Dorina képzőművész stúdiójából. A tenger ihlette ékszerkollekciója összetalálkozott a selyemmel a közös témában.

 

EQM