Felújítják az ívóvízhálózatot a Móricz Zsigmond téren

2014. szeptember 19. péntek 12:48

Kertváros és Vasas után szeptember 22-én, hétfőn a Móricz Zsigmond téren is megindulnak a munkagépek. A Tettye Forrásház Zrt. szakemberei két régi, elöregedett vízvezetéket szüntetnek meg és korszerű, időtálló új vezetékpárost építenek ki helyettük a területen.

A várost keresztülszelő, Pécs vízellátása szempontjából kiemelten fontos déli gerincvezeték egy szakasza újul meg. A munkák során a régi eternitcsövet gömbgrafitos öntöttvasra cserélik a szakemberek. Emellett a Móricz Zsigmond tér környéki társasházakat ellátó, az elmúlt időszakban sűrűn meghibásodó vezetéket korszerűsíti a szolgáltató. Összesen 420 méternyi új vezeték kerül a földbe.

A munkavégzés a tér déli oldalát, főként a Jókai Utcai Általános Iskola melletti járdát érinti, mintegy 220 méter hosszan. A felbontás keresztezi majd a Móricz Zsigmond téri úttestet és a Jókai utcát, utóbbi utcában szeptember 27-ig félpályán haladhat csak a forgalom, az iskola felőli sávot lezárják. Ezen a szakaszon érdemes fokozott óvatossággal közlekedni.
A munkagépek várhatóan november végéig maradnak az utcában, de az ottani iskola megközelíthetőségét nem akadályozzák. A felújítás befejezése december közepén várható.

A rekonstrukció alatt a vízellátás biztosított lesz, csak átmeneti, rövid ideig tartó nyomásesésre, vízhiányra számíthatnak a környéken lakók. Az érintett ügyfeleket a Tettye Forrásház Zrt. szórólapokon is értesíti.