Favágók részére rendeznek országos bajnokságot Orfűn

2017. június 14. szerda 11:30

Favágók részére rendeznek országos bajnokságot Orfűn

Az előző évek nagy sikerére való tekintettel a Husqvarna Magyarország Kft. immár ötödik alkalommal szervezi meg az Országos Fakitermelő Versenyt, idén a Mecsekerdő Zrt. közreműködésével Orfűn.

A fakitermelés köztudottan az egyik legnehezebb és legveszélyesebb foglalkozás. Az V. Husqvarna Országos Fakitermelő Verseny a WLC (Fakitermelő Világbajnokság) mintájára és szabályai szerint kerül megrendezésre.

A háromfős csapatok versenyzői láncszerelés, kombinált darabolás, lánckímélő darabolás, döntés és gallyazás versenyszámokban mérik össze tudásukat, a gyakorlatban rutinszerűen végzett feladatok biztonságos, gyors és pontos végrehajtását modellezve.

A verseny bírái az erdészeti iskolák tanárai, a Magyar Fakitermelő Válogatott tagjai és vezetői, volt versenyzők, erdészek valamint a Husqvarna szakkereskedők közül kerülnek ki.

A június 17-én, szombaton az orfűi lovaspályán tartandó, rendkívül látványos és izgalmas verseny mellett a Mecseki Favágó Nap változatos kísérő programjai is színesítik az eseményt (különböző bemutatók, ügyességi versenyek felnőtteknek és gyerekeknek, erdei iskolai foglalkoztató, szórakoztató programok, kézművesek).

EQM