Ezzel még nem úsztuk meg: jön a farkasordító hideg, a köd, meg egy kis hó is

2017. január 15. vasárnap 17:00

Ezzel még nem úsztuk meg: jön a farkasordító hideg, a köd, meg egy kis hó is

Hétfőtől egészen a hétvégéig fagyos nappalokra, dermesztő éjszakákra számíthatunk. A tartós, sűrű köd miatt figyelmeztetést adtak ki Baranyára szólóan is, a következő napokban pedig a hóból is érkezhet utánpótlás. A Misinai Sípályán 15 centiméteres a hóréteg.  

Átmenetinek bizonyult a hétvégi enyhülés, az előttünk álló héten ismét nagyon hidegre fordul az időjárás. Ezt már hétfőn is megtapasztalhatjuk, hajnalban mínusz 12 fok is lehet, s már nappal sem csordulnak meg az ereszek, egész nap fagyni fog az előrejelzés szerint Pécsett.

A zimankó mellé sajnos tartós, sűrű köd is társul, ennek veszélye miatt Baranya megyére is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológia Szolgálat. Ráadásul hétfőn a késő esti, éjféli óráktól az ország délnyugati, déli határa közelében ismét időszakos havazás kezdődhet, de csak legfeljebb egy centiméternyi friss hó várható.

Az OMSZ Pécsre kiadott előrejelzése azzal számol, hogy a város területén kedden lehet újabb havazás.

Más időjárási szakportálok ellenben azzal kalkulálnak, hogy akár minden nap hízhat a hótakaró, különösen szerdán érkezhet egy nagyobb adag.


Abban viszont az előrejelzések megegyeznek, hogy egészen a hét végéig kőkemény éjszakai fagyok lesznek, s nappal is fagypont alatt marad a hőmérséklet.

A Misina Sípályát már szombaton megnyitották, s továbbra is várják a sportolni vágyókat. A felvonó üzemel, tizenöt centiméteres a hóréteg.

Képünkön: így festett szombaton a pécsi belváros - érkezik az utánpótlás. 

M. B. - Fotó: Dittrich Éva