Ezernél is több baranyai gyerek rajzolt állatokat

2016. május 30. hétfő 16:15

Ezernél is több baranyai gyerek rajzolt állatokat

A Baranya Megyei Kormányhivatal - nyílt napjához kapcsolódóan - „Barátaim az állatok" címmel hirdetett rajzpályázatot a megyében élő óvodás és alsó tagozatos általános iskolás gyerekek részére. A legszebb alkotásokat beküldő kicsik a városi gyereknapon vehették át díjaikat.

 

Az idei évben a rajzpályázat témáját a megújult Pécsi Állatkert ihlette. A gyerekek megörökíthették saját házi kedvenceiket, valamely kedves történetük állathőseit vagy az állatokkal kapcsolatos bármilyen számukra emlékezetes eseményt, kalandot. Vélhetően a népszerű témának is köszönhetően, közel 1 200 pályamunka érkezett a felhívásra.

 

A szakmai zsűri a beérkezett alkotásokat korcsoportonként - óvodás és alsó tagozatos kategóriában - értékelte. Mindkét kategória első három helyezettje, valamint a három különdíjazott - a Pécsi Állatkert, valamint az Alexandra Könyváruház támogatásának köszönhetően - értékes ajándékcsomagot és oklevelet kapott. A nyereményeket vasárnap az Expo Centerben tartott városi gyereknapon vehették a díjazottak dr. Horváth Zoltán kormánymegbízottól.

 

A pályázatra érkezett alkotásokat a gyereknap, illetve az annak keretében megtartott kormányhivatali nyílt nap helyszínén is megnézhették az érdeklődők. A rajzokat a Baranya Megyei Kormányhivatal kormányablakaiban is kiállítjuk. A díjazott alkotások a jobb oldali képgalériában is megtekinthetők.

A 2016. évi kormányhivatali rajzpályázat díjazottjai:

Óvodás korcsoport:
1. helyezett: Hetesi Elena (Pécs)
2. helyezett: Bakó Sára Boróka (Szászvár)
3. helyezett: Lovász Tirza (Pécs)
Külön díjas: Felső-Nemes Viola (Pécs)

Alsó tagozatos korcsoport:
1. helyezett: Diószegi Daniella (Mohács)
2. helyezett: Vitvindics Petra (Pécs)
3. helyezett: Petrinovics Máté (Siklós)
Külön díjasok:
Várady Helka (Pécs)
Lakatos Péter (Siklós)

Forrás: Baranya Megyei Kormányhivatal