Ez az új divat? A Széchenyi téren állt meg egy turistabusz

2017. június 13. kedd 18:18

Ez az új divat? A Széchenyi téren állt meg egy turistabusz

Olyasmi történt a belvárosban, aminek nem lett volna szabad megtörténnie.

Egyre több a turista Pécsett, tucatnyi buszt látni szerte a városban, amint hozzák-viszik a látogatókat a történelmi városrészben. Ám eddig egyetlen buszsofőr sem vetemedett arra, hogy a belváros közepén, a Széchenyi téren tegye le utasait. Kedden délben azonban megtörtént az, aminek nem lett volna szabad megtörténnie.

Ráadásul semmi sem indokolta, hogy a Városháza és a Pécs Pont előtt álljon meg az autóbusz. A járműről leszálló turisták nagyobb hányada gyerek, tinédzser, valamint fiatal felnőtt volt, de néhány idősebb társuk egészségügyi állapota sem indokolta azt, hogy a busz a lehető legközelebb vigye utasait a látnivalókhoz. Arról nem is beszélve, hogy a hatalmas jármű az egyik frekventált sétálóutcán haladt végig, megszegve minden közlekedési szabályt, megsértve a helyi előírásokat és rendeleteket.

Kollégánk ugyanakkor egyetlen közterület-felügyelőt vagy posztos rendőrt sem látott a környéken - ugye milyen ismerős a szituáció?

Az egyik magyarországi fuvarvállalat logóját hirdető busz vezetője aztán senkitől nem zavartatva fordult a Jókai tér felé, hogy az Aranycipó pékség előtt a Széchenyi tér felé kifarolva hagyja el a helyszínt. Két órával később, az utasok felszállása után azonban még furcsább módon, Hunyadi János lovas szobra előtt tett egy kanyart, hogy az Irgalmasok utcáján, a Konzum áruház felé távozzon.

EQM