Extrém esküvők: vannak, akik barlangban, mások csodaországban kötnék össze életüket

2017. január 29. vasárnap 15:54

Extrém esküvők: vannak, akik barlangban, mások csodaországban kötnék össze életüket

A hagyományos esküvők sem mentek ki a divatból, de egyre több szerelmespár fordul különleges kérésekkel az esküvőszervezőkhöz, anyakönyvvezetőhöz. Pécsett is hosszú a kívánságlista, egyesek ma már házi kedvencükkel hozatják a gyűrűt, de volt már példa arra is, hogy barlangban szervezték meg az esküvőt.

Különleges kérésük a pároknak mostanában, hogy mellőzve a házasságkötő termet, valahol valamilyen zöld területen, kertben, a szabad ég alatt szeretnék összekötni az életüket Pécsett, amerikai mintára - meséli Szőke Emília, pécsi esküvőszervező.

A városban is van ilyenre lehetőség, de fontos arra is gondolni, hogy legyen áramvételezési lehetőség valahonnan (bár megoldható aggregátorról is, csak több a macera vele), mosdó a közelben, és esőre is valamilyen terv. Az is fontos, hogy tudják engedélyeztetni az adott terület tulajdonosával, üzemeltetőjével mindezeket.

- Picit extrémebb kívánság? Talán amikor barlangba szerveztük az esküvői ceremóniát, vagy amikor a szeretett kutyus dísznyakkendővel, díszpórázon vitte be a gyűrűt az anyakönyvvezető elé. Szeretjük azt, amikor valami nem megszokott, de azért igyekszünk a realitás talaján maradni, ha valamiről látszik, hogy kivitelezésben nagyobb bajok lehetnek. Ilyenkor erre azért fel szoktam hívni a párok figyelmét.

- Ami még különösebb néha, az a menyasszonyi torta kinézete, sokan böngészik a Pinterestet és hozzák a jobbnál jobb ötleteket tortaformára is, ami egy magyar piskótával nem kivitelezhető. Mostanában nagy divat a fotósarok, ahol a vendégek különböző kellékekkel fotózkodhatnak és még az este folyamán a kezükbe is kapják a képet. Illetve volt olyan téli esküvőnk, ahol mindenütt a hópehely motívumnak kellett megjelennie, például a tánctérre fényekkel hópelyheket varázsoltunk, rizs helyett ezüst színű hópelyhekkel szórták meg a párt.

Egy másik esküvőszervezőt arra kértek, csináljon csodaországot a kiválasztott területből, óriásgombákkal, misztikus fákkal, növényekkel. Még a menyasszonyi ruha is hasonló volt a hercegnőkéhez, és a koszorúslányok is mesébe illően néztek ki. A hölgynek nagy álma volt ez, ezért a férj is belement a dologba, bár kicsit bizarrnak tartotta.

A hagyományos esküvők sem maradnak el, de az biztos, hogy maradandó élmény egy nem megszokott esküvő is, amiből Pécsett sincs hiány.

Képünkön: (archív) Merrylu Casselly német artista és ifjabb Richter József, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója esküvőjük után a Mambó nevű elefánton távozott a Szent István-bazilika elől. Be is álltak alá. 

Pauska Petra - Fotó: MTI/Marjai János