Exbarátnőjét rabolta ki egy férfi a pécsi buszpályaudvaron

2014. április 21. hétfő 14:24

Vádemelési javaslattal zárta le a Pécsi Rendőrkapitányság a nyomozást azzal a 21 éves férfival szemben, aki erőszakkal próbálta meg volt barátnője SIM kártyáját megszerezni.

Egy bogádi nő jelentette be 2014. január 8-án a rendőrség ügyeletére, hogy a pécsi távolsági autóbusz pályaudvaron volt barátja zaklatta, elvette tőle táskáját, mobiltelefonját és iratait, majd ismeretlen helyre távozott.

A bejelentő által adott személyleírás alapján az intézkedő rendőrök a helyszín közelében rövid időn belül elfogták T. László görcsönyi lakost, aki a rendelkezésre álló adatok alapján a buszpályaudvar várótermében a 26 éves nőtől az övtáskáját erőszakkal elvette és eltulajdonította a benne levő mobiltelefonnal és személyes irataival együtt. Az eljárás során kiderült, hogy a sértett pár nappal korábban már feljelentést tett a rendőrségen, mivel elmondása szerint a 21 éves férfi 2013 decembere óta rendszeresen hívogatta, mindennapi életébe folyamatos jelleggel, önkényesen beavatkozott.

T. László gyanúsítotti kihallgatásakor részletes beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy a buszpályaudvaron elkövetett tettével az volt a célja, hogy a korábban, a volt barátnője részére vásárolt SIM kártyát megszerezze. A 26 éves nő a beszerzett orvosi vélemény alapján nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

T. László ellen - előzetes letartóztatása mellett - a Pécsi Rendőrkapitányság önbíráskodás bűntett, közokirattal visszaélés vétség, készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétség, könnyű testi sértés vétség, valamint zaklatás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatta a nyomozást. Az ügyben keletkezett iratokat a nyomozó hatóság a napokban a Pécsi Járási Ügyészségnek vádemelési javaslattal megküldte.

EQM-BMRFK