Este érkezik meg Pécsre a Magyar Zarándokút csapata

2015. április 17. péntek 08:52

Este érkezik meg Pécsre a Magyar Zarándokút csapata

Péntek este Pécsre érkezik a Magyar Zarándokút csapata. Az évnyitó zarándoklat Székely János megyéspüspök áldásával indult Esztergomból. Szombat reggel Pécsről Máriagyűdig gyalogolnak a résztvevők. A zarándokokhoz bárki csatlakozhat.

Április 10-én indultak a résztvevők, akikhez idén Varga Miklós énekes, színművész, Schmittné Makray Katalin és Nemcsák Károly is csatlakozott.

Rumi Imre, a Magyar Zarándokút Egyesület elnöke az Örökös zászlós zarándok címet adományozta Schmittné Makray Katalinnak a zarándoklat népszerűsítéséért végzett munkájáért.

Székely János püspök indította útra a csapatot az esztergomi Szent Adalbert Központ elől, majd a zarándokok a Bazilikában Németh János kanonok vezetésével egy imádsággal készültek fel lélekben az útra, amelynek néhány szakaszát idén először kerékpárral teljesítik.

Az indulás napján Esztergomtól Dobogókőig gyalogoltak, majd 11-én Pilisszentivánra érkeztek. 12-én Budapest XII. kerülete volt a végállomás, ahonnan a csapat Pécsig kerékpárral teszi meg az utat.

A Széchenyi térről április 18-án, szombaton reggel 8.00 órakor indulnak a zarándokok Máriagyűdre.

 

Fottás: PEM