Erdőtakarítást szerveznek szombatra pécsi természetbarátok

2015. március 06. péntek 17:21

Erdőtakarítást szerveznek szombatra pécsi természetbarátok

A Pécsi Testnevelési és Természetbarát Egyesület, valamint a Mediterrán Gyaloglóklub a BIOKOM Nonprofit Kft. támogatásával március 7-ére (szombatra) hagyományos tavaszi erdőtakarítási túrát szervez, amelyre szeretettel vár minden természetbarátot, természetjárót, Mecseket szerető polgárt.

Számítanak azokra, akik úgy gondolják, hogy nem elég a tisztaságról csak beszélni, hanem tenni is kell a megvalósulásért. Várják a környezetvédelmet szem előtt tartó civil szervezeteket, aktivistákat, "zöld" egyesületeket, alapítványokat és családokat, akik hisznek a természet értékeiben és szeretetében, a környezetvédelem fontosságában. Egyszóval szeretettel látnak mindenkit, akinek nem mindegy, hogy hogyan, milyen környezetben él, és ezt meg is meri mutatni!

Az akció az Éger-völgyi Teca Mamától indul reggel 9 órakor.

Útvonal: Éger-völgy - Rózsa-völgy - Remeterét - Éger-tető - Ürögi határút - Éger-völgy.

A Remeterétről a vállalkozó kedvűek a Jakab-hegyen lévő pálos kolostor romjaihoz is felmehetnek, s egy nagyobb kitérőt tehetnek, mielőtt Éger-völgybe érnek.

A szemétszedő túra hossza várhatóan 10 km lesz, aki a Jakab-hegyre is felmegy, annak pedig 14 km-re kell számítania. A hulladékgyűjtő zsákokat, kesztyűket, láthatósági mellényeket a BIOKOM Nonprofit Kft. erdészeti részlege biztosítja.

Gyülekező: március 7-én, szombaton, délelőtt 9 órakor Éger-völgyben.

Forrás: BIOKOM