Erdélyi körutazás 72.900 Ft/fő

2014. június 16. hétfő 18:30

Erdélyi körutazás 72.900 Ft/fő

Hat éjszaka magyar családoknál félpanziós ellátással. Utazás autóbusszal. 

További információk, foglalás: írjon és mi felhívjuk!

Ha további információkra lenne szüksége, hívja a Travel21-et a 72/233-533-as számon, vagy küldjön egy e-mailt az [email protected] címre és felhívjuk mi Önt.
Személyesen kedden, szerdán, csütörtökön és pénteken fél 10 és fél 6 között, szombaton fél 10 és fél kettő között várjuk a Pécs, Jókai tér 2. sz. alatti utazási irodánkban.
Utazásértékesítő: Travel21 Utazási Iroda, Pécs, Jókai tér 2., Telefon: 72/233-533.  

Időpont: 2014.08.14.  

1. nap: Nagyvárad - Kolozsvár
Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről. Folyamatos utazás, rövid városnézés Nagyváradon: Püspöki Székesegyház, Szent László herma, majd továbbutazás Kolozsvárra. Gyalogos városnézés a legfontosabb látnivalókkal: Farkas utcai református templom, Mátyás király szülőháza és szoboregyüttese, Házsongárdi temető. Utazás a Magyarlónai szálláshelyre.

2. nap: Marosvásárhely-Szováta -Farkaslaka
Továbbutazás Marosvásárhelyre (Kultúrpalota), majd Szováta gyógyfürdőn megtekintjük a sósvizű Medve-tavat. Korondot érintve, Farkaslakán Tamási Áron síremlékét keressük fel. Székelyudvarhelyen keresztülhaladva a zetelaki szálláshelyünkre érkezünk.

3. nap: Csíksomlyó - Békási szoros - Gyilkos-tó - Lázár kastély
Reggeli után utazás Csíkszeredán keresztül Csíksomlyóra. A Kegytemplom megtekintése, majd mai kirándulásunk csúcspontja a festői Békási szoros és a legendás történetű Gyilkos-tó következik. Utolsó megállónk a Szárhegyi Lázár kastély, ahol Bethlen Gábor, a legnagyobb erdélyi fejedelem töltötte a gyermekkorát. Szállás Szárhegyen.

4. nap: Gyímesek vidéke - Tusnádfürdő - Prázsmár
Ma a Gyímesek vidékére látogatunk, megnézzük a híres csángó falvakat és a Rákóczi vár romjait. Útközben rövid megálló a Madéfalvi emlékműnél, majd Tusnádfürdőn. Mai napunk utolsó programja Prázsmáron a különleges építésű szász erődtemplom megtekintése. Szállás Szecselén.

5. nap: Sinaia-Brassó
Látogatás Sinaia városába, egy romantikus hangulatú park közepén található román királyi Peles kastélyba. A Hochenzoller kastély legfőbb jellemzője a sokféle fából készült nagyon gazdag díszítés. Délután városnézés a meredek hegyek által körülölelt, különlegesen szép fekvésű Brassó városában: Fő tér, Fekete-templom, mely tűzvészben megfeketedett falairól kapta a nevét. Szállás Szecselén.

6. nap: Kőhalom - Segesvár - Berethalom - Nagyszeben
Utunkat folytatva rövid megálló a Kőhalmi lovagvár alatt, majd a Nagy-Küküllő mentén épült Segesvár városába érkezünk, ahol megtekintjük Erdély legfestőibb középkori óvárosát, mely a Világörökség része. Továbbutazunk Berethalomra, ahol a 3 várfallal körülvett gótikus erődtemplomot körüljárjuk, majd az erdélyi Szászföld fővárosának, Nagyszebennek a megtekintésére indulunk. Séta a hangulatos óvárosban. Szállás Csernakeresztúron.

7. nap: Arad - Budapest
Reggeli után rövid látogatás Déván, majd utazás a Maros mentén lefelé. Útközben megtekintjük a Máriaradnai kegytemplomot. Aradon megnézzük az Aradi vértanúk emlékművét és a Szabadság szobrot. Hazautazás, érkezés Budapestre az esti órákban.

Szállás: magyar családoknál (2-3 szobához tartozik egy fürdőszoba).

Részvételi díj: 72.900 Ft/fő, Gyermek ár: 64.900 Ft/fő , Egyágyas felár: 12.000 Ft/fő, Biztosítás: 3.850 Ft/fő, Sztornó biztosítás: 1,5%

Belépők: a helyszínen fizetendőek (a nyitvatartások függvényében) kb. 7.000 Ft/fő.

(Utazásértékesítő: Travel21 Utazási Iroda - az Equator Média Kft. működtetésében az Olinera kft. fiókirodája, U-000949)