Erdély 59.900 Ft/főtől

2014. május 08. csütörtök 18:18

Erdély 59.900 Ft/főtől

4 éjszaka Székelyszentléleken, Gelencén és Torockón faluturizmusban, 2 ágyas szobákban fürdőszoba használattal, félpanziós ellátással. Utazás légkondicionált autóbusszal. Idegenvezetés az utazás teljes tartama alatt. 

További információk, foglalás

Ha további információkra lenne szüksége, hívja a Travel21-et a 72/233-533-as számon, vagy küldjön egy e-mailt az [email protected] címre és felhívjuk mi Önt.
Személyesen kedden, szerdán, csütörtökön és pénteken fél 10 és fél 6 között, szombaton fél 10 és fél kettő között várjuk a Pécs, Jókai tér 2. sz. alatti utazási irodánkban.
Utazásértékesítő: Travel21 Utazási Iroda, Pécs, Jókai tér 2., Telefon: 72/233-533.  

Időpont: 2014. július 31 - augusztus 4.

1. nap: Bánffyhunyad - Szováta
Találkozás a kora reggeli órákban Budapesten. Utazás, rövid pihenőkkel az ártándi határátkelőhöz. A határátkelés után továbbutazunk a Király-hágón át egészen Bánffyhunyadig: látogatás a jellegzetes kalotaszegi református templomban. Átszelve egész Belső-Erdélyt, következő megállónk már a Székelyföldön van: Szováta, séta a sós vizű, heliotermikus tó körül. Vacsora és szállás Székelyszentléleken.

2. nap: Vargyas - Nagyajta - Apáca - Szászhermány - Prázsmár - Zágon - Csomakőrös - Gelence
A Homoród vidékén át Vargyasra utazunk: rövid megálló a Dániel-kastélynál. Az Olt völgyében haladva elérjük Nagyajtát: késő gótikus templomerőd és Kriza János szobra. Apácán a falu nagy szülöttjére Apáczai Csere Jánosra emlékezünk, majd az Olt völgyében továbbhaladva elérjük a Szászföld peremét. Megcsodálunk két szász erődtemplomot Szászhermányban és Prázsmáron (világörökségi látnivaló). Innen utunk a Kárpát-medence délkeleti csücskébe vezet. Zágonban a Mikes-kúriát, Csomakőrösön Kőrösi Csoma Sándor szobrát keressük fel. Napunkat Gelencén zárjuk. Megtekintjük az Árpád-kori templomot, mely szintén része a Kulturális Világörökségnek. Vacsora és szállás Gelencén.

3. nap: Sósmező - Bereck - Kézdivásárhely - Nyerges-tető - Székelyudvarhely - Bögöz - Székelyderzs
Reggeli után az Ojtozi-szoroson át mélyen behatolunk a Kárpátok vonulatai közé. Sósmezőn felkeressük a régi határt, mellette a világháborús katonai temetőt és emlékművet. Berecken Gábor Áron szobrát, emléktábláját, a millecentenáriumi székely kaput nézzük meg. Visszatérve Háromszékre, séta Kézdivásárhelyen. A Kászon-vidéken át haladunk Csíkszék felé. Megemlékezés a Nyerges-tetőn az 1848-49-es emlékműnél. Átkelve a Hargitán Székelyudvarhelyre megyünk. Séta a főtéren, szoborpark. A Nagy-Küküllő völgyében Bögözre utazunk a román-gótikus stílusú templomhoz a környék legértékesebb látnivalójához, melynek mennyezete kazettás, freskókkal, rovásírásos emlékekkel. Napunk utolsó állomásaként a Világörökséghez tartozó székelyderzsi erődtemplomot keressük fel, ahol még ma is a várfal gyilokjárói alatt és a bástyákban tárolják a családok tartós élelmiszerüket. Vacsora és szállás Székelyszentléleken.

4. nap: Segesvár - Keresd - Almakerék - Berethalom - Medgyes - Gyulafehérvár - Nagyenyed
A segesvári csatamezőn Petőfire emlékezünk. Városnézés Segesváron: Óváros, Óratorony, Schuller-ház. A Szászföld északi peremén utazva felkeressük a keresdi Bathlen-kastélyt, az almakeréki erődtemplomot, majd elérjük a Világörökség részét képező berethalmi erődtemplomot, egykori püspöki székhelyet. Medgyesen rövid városnézés. Városnézés Gyulafehérváron: díszes kapuk, bazilika, püspöki palota. Nagyenyeden rövid megálló a főtéren, ahol a vár is áll, majd a Kőközi-szoroson átkelve elérjük Torockót, az Európa Nostra-díjas egykori bányászvároskát. Vacsora és szállás a faluban. 

5. nap: Torockó - Torda - Magyargyerőmonostor - Körösfő - Nagyvárad
Reggeli után ismerkedés Torockóval. A bájos települést elhagyva a Tordára utazunk, ahol meglátogatjuk a méltán növekvő hírnévnek örvendő sóbányát. Kolozsvár mellett elhaladva körülnézünk még Kalotaszegen, felkeressük a magyargyerőmonostori és  körösfői templomokat. Utunk zárásaként rövid megálló a nagyváradi várnál. érkezés Budapestre az esti órákban.

Részvételi díj: 59 900 Ft/fő

Egyágyas felár: 8 000 Ft/fő

Kötelező útlemondási biztosítás: a részvételi díj 1,5%-a

A részvételi díj a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást és a belépődíjakat (kb. 90 RON/fő) nem tartalmazza.

(Utazásértékesítő: Travel21 Utazási Iroda - az Equator Média Kft. működtetésében az Olinera kft. fiókirodája, U-000949)