Ennyi volt: megrogyott a Hullámfürdő melletti, egykoron legendás étterem kupolája

2017. augusztus 02. szerda 14:38

Frissítve: 2017. augusztus 02. szerda 16:53

Ennyi volt: megrogyott a Hullámfürdő melletti, egykoron legendás étterem kupolája

FRISSÍTVE: Rászakadt a kupola a tartószerkezetre. Vagy a hőséget, vagy az idő vasfogát nem bírta a Hullámfürdő területén lévő, egykor szebb napokat látott étterem tetőszerkezete és szerda délelőtt összerogyott. Az éppen a strandon napfürdőző vendégeknek szerencsére nem történt bántódásuk. Az épület nem a fürdőt üzemeltető PSN Zrt., hanem a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. kezelésében áll.

Randevúzó fiatalok kedvenc területe, asztaltársaságok szórakozóhelye, a strandolók kedvelt tartózkodási helyszíne volt hajdanában a Hullámfürdő étterme és terasza. Sokan gondolnak vissza nosztalgiával az ott eltöltött kellemes órákra, vannak, akik ott tanultak meg számolni a nagy kártyacsaták közepette.

Az épület régóta kihasználatlanul áll, az évek nem múltak el nyomtalanul rajta. Így nem csoda, hogy az építmény teteje, a kupolarész nem bírta a rekkenő kánikulát, és szerdán délelőtt megrogyott.

Bár az egykori étterem a strand területén fekszik, nem a fürdő üzemeltetője, a PSN Zrt. felel az ingatlanért, hiszen az a pécsi vagyonhasznosító társaság kezelésében áll. Kerestük a céget, amint kérdéseinkre választ kapunk, frissítjük cikkünket.

FRISSÍTVE:

Erdős Réka, a vagyonhasznosító szóvivője szerint a kupola rászakadt az azt alátámasztó galériára.

- A szóban forgó ingatlan évek óta használaton kívül van, amelynek - a jelenlegi kárral kapcsolatos - statikai felmérése folyamatban van. A helyszín felmérése során elsődleges szempont a balesetveszély elhárítása volt, amelynek eredményeképpen a strand területe felé eső részt kordonnal körbekerítették - közölte.

A jövőbeni hasznosítással kapcsolatos kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy ahhoz előbb le kell zárulnia a teljes felmérésnek, "hiszen a társaság területileg illetékes szakembereinek meg kell állapítani, hogy pontosan mi és milyen mértékben sérült a tartószerkezetben. Ezek után megkezdődhet a helyreállítás, azonban fontos leszögezni, hogy a balesetveszélyt a társaság munkatársai azonnal elhárították".

 


 

H. L. B. - Fotó: Dittrich Éva