Eltűnt a mohácsiak szeretett tacskója, Sanyi

2016. augusztus 23. kedd 15:32

Eltűnt a mohácsiak szeretett tacskója, Sanyi

Mostanában eltűnt Sanyi, a mohácsi tacskó a belvárosból, ám aggodalomra semmi ok, a kutya él és virul - csak éppen öregesre vette a tempót, s már nem, vagy csak nagyon ritkán járja a belvárosi kocsmákat.

A Mohácsi Újság.hu januárban számolt be a város kedvenc kutyája, Sanyi életéről. A közkedvelt rövid szőrű tacskó születésétől fogva hosszú és rögös utat járt be, egészen addig, amíg egy mohácsi benzinkúton nem ragadt. Sanyi 2011 óta annyira jól érzi magát ott, hogy mindennap nyitástól zárásig a kúton tartózkodik. A kutyát azonban nem is a töltőállomáson, sokkal inkább a mohácsi éjszakában ismerték meg a helyiek, ugyanis imádja az embereket, ezért esténként a belváros felé vette az irányt.

Sanyi közösségi oldalán is nagyon aktív, az elmúlt fél évben többször is fotókkal jelentkezett és üzent a rajongóinak. Január elején közleményben köszönte meg hírportálunknak, hogy a megjelent cikket követően több oldal is felfigyelt rá, ezáltal még többen megismerték a nevét.

Februárban a mohácsi tacskó már fotózáson is részt vehetett, márciusban pedig egészen megtisztelő eseményről számolt be, hiszen 5-én volt öt éve, hogy a mohácsi benzinkúton éli mindennapjait, ahol a betonba öntött mancslenyomata immár mindenki számára látható.

Júniusban természetesen azt is megmutatta, hogyan szurkol a magyar labdarúgó-válogatottnak az Európa-bajnokságon. Július végén viszont Sanyi egy teljes napra eltűnt, szerencsére előkerült, de azóta sokak szomorúságára egyre kevesebbszer járja esténként a belvárost. Ennek egyik fő oka, Sanyi új bevett szokása, hogy Lánycsókra gyalogol, ahol ott is ragad, nem jön vissza Mohácsra, inkább megvárja, amíg reggel autóval visszahozzák. Talán lassan nyugdíjba vonul a mohácsi kedvenc?

 

Forrás: Mohácsi Újság.hu