Elsodort egy intézkedő közterület-felügyelőt egy szabálytalan autós a belvárosban

2016. október 25. kedd 11:20

Elsodort egy intézkedő közterület-felügyelőt egy szabálytalan autós a belvárosban

Nyolc hónap börtönre ítélték azt a férfit, aki még 2015-ben sérüléseket okozott egy közterület felügyelőnek. A büntetés végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztették.

A vádlott 2015. október 28-án munkavégzés közben Pécs belvárosában, szabálytalanul hajtott be egy utcába. Az arra járó két közterület-felügyelő kiszúrta a szabálytalanul parkoló kocsit, majd amikor a vádlott is megjelent, ellenőrizték.

A férfi ekkor durván - becsületsértő kijelentésekkel - felszólította őket, hogy ha igazoltatni akarják, hívjanak rendőrt. Az egyik közterület felügyelő elővette az igazolványát, hogy átadja a vádlottnak, miszerint jogukban áll a hatályos jogszabályok alapján igazoltatást végezni.

A vádlott nem vette át az igazolványt, hanem beszállt a gépkocsijába úgy, hogy a vezető felőli ajtót nyitva hagyta, ezért a másik közterület felügyelő az ajtó és a gépkocsi közé lépett, megkérte a vádlottat, hogy ne indítsa el a járművet, szíveskedjék igazolni magát. A vádlott beindította a gépjárművet, majd váratlanul - a nyitott ajtóval együtt - tolatni kezdett. A két közterület felügyelőnek, akik a mozgó jármű baloldali ajtaja és a gépkocsi előtt álltak, el kellett lépniük, különben a vádlott elsodorta volna őket.

A lassan haladó gépjárműbe az egyik közterület felügyelő behajolt és az indítókulcs elfordításával megállította a gépkocsit, de a kulcsot nem vette ki a kapcsolóból. A másik közterület felügyelő rendőri segítséget kért és felhívta a vádlott figyelmét, hogy maradjon a helyszínen a rendőrök kiérkezéséig, de a vádlott hirtelen előre menetbe kapcsolt és nyitott ajtóval együtt nagy sebességgel elhajtott a helyszínről, ekkor az ajtó nekicsapódott a sértett közterület felügyelő bal vállának, de nem lökte fel, 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A vádlottat a kiérkező rendőrök egy közeli utcában megtalálták, intézkedés alá vonták és előállították a rendőrkapitányságra. Az ítélet jogerős, ellene fellebbezést nem jelentettek be.

Forrás: Pécsi Törvényszék