Előzetesben a késeléssel fenyegetőző tolvaj

2017. február 01. szerda 11:13

Előzetesben a késeléssel fenyegetőző tolvaj

A Pécsi Járásbíróság január 31. napján, elrendelte egy fiatal férfi előzetes letartóztatását egy hónapra, rablás bűntette alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított január 29-én, a hajnali órákban, Pécsett, egy gyorsétterem előtt pénzt kért a sértettől, majd miután pár száz forintot kapott, kirántotta a sértett pénztárcáját, kivett abból 5.000 forintot.

Ezután a gyanúsított a sértettet - miközben késeléssel fenyegette - arra kényszerítette, hogy az ott lévő bank-automatából további pénzösszeget vegyen fel és azt adja át a részére. A fenyegetés hatására a sértett 15.000 forintot vett fel az automatából, és azt részletekben, - további fenyegetések hatására - átadta a gyanúsítottnak.

A gyanúsított ellen jelenleg több más büntetőeljárás is folyamatban van. A gyanúsításban szereplő bűncselekmény kiemelt tárgyi súlyára figyelemmel alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

Forrás: Pécsi Törvényszék