Elloptak egy németjuhász kiskutyát a Bártfa utcából, a fajtatiszta ebekre utaznak a tolvajok

2016. december 15. csütörtök 08:50

Elloptak egy németjuhász kiskutyát a Bártfa utcából, a fajtatiszta ebekre utaznak a tolvajok

A napokban nyoma veszett egy öt hónapos, fajtatiszta németjuhász kutyának a pécsi Bártfa utcában. A pécsi állatvédőktől megtudtuk, Bonbon eltűnése sajnos nem egyedi, városunkban mostanában több ilyen eset is történt. Az ebeket több tíz-, adott esetben akár százezer forintért adhatják tovább az elkövetők.

Rövid ideig lakhatott új otthonában a Bonbon névre hallgató németjuhász kutya. Éppen, hogy megszokta a Bártfa utcai ház udvarát, eltűnt, minden bizonnyal ellopták.

- Este még a szokott helyén volt, reggel azonban már nem találtuk. Kislányom nagyon hiányolja a kutyát, és természetesen a család többi tagja is. Szomorú, hogy ilyen világot élünk - fogalmazott az érthetően elkeseredett Krapp Zoltán.

Kérdésünkre elmondta, kizárt, hogy az eb megszökött volna. A kerítés ugyanis jól elzárja az udvart, a kutya pedig nem egy kalandor típus: mint megtudtuk, még sétálni is nehezen lehetett elvinni, nem szívesen hagyta el az udvart.

Íme Bonbon száma

Ha valaki rátalál a kiskutyára, egy állatorvos segítségével hamar kiderülhet, hogy Bonbonról van-e szó. A keresett németjuhász chip száma: 90062000204091.

A Krapp családnak korábban is volt egy németjuhászuk, azt az ebet tizenkét évvel ezelőtt szintén megpróbálták ellopni, ám a tolvaj lebukott. Nem kell azonban évtizednyi távolságra visszatekinteni, ha hasonló történetet keresünk, a több tízezer vagy akár százezer forintot érő állatokban egyesek egy jó üzlet reményét látják.

- Számos olyan esettel találkoztunk, ahol fajtatiszta kutyát loptak ki kertből. Mostanában több németjuhászról lehetett hallani, de más fajtájú kutya is tűnt már el - mondta Tari Zsuzsi, a Pécs Környéki Állatmentő Alapítvány tagja.

Azt javasolja, amíg kicsi a kutya, érdemes jobban odafigyelni rá, éjjel a házban tartani, ha ez nem megoldható, akkor egy a számára megfelelő nagyságú kennelben elhelyezni.

Ha pedig már megtörtént a lopás - tette hozzá -, jelenteni kell az állatorvosnál az esetet. A szomorú tényt felvezetik a nyilvántartó rendszerbe, így egy chipolvasásnál kiderülhet, hogy az állatot keresi eredeti gazdája.


Képünkön: Bonbon, még a Bártfa utcai ház udvarában.

Palotás P.