Elkészült a Zsolnay Fényfesztivál hivatalos csokoládéja - most már ilyen is van

2017. június 29. csütörtök 15:39

Elkészült a Zsolnay Fényfesztivál hivatalos csokoládéja - most már ilyen is van

Sokakat megihletett a Zsolnay Fényfesztivál, így a Csoko-Láda Csokiboltot is, akik a fesztivált szervező ZSÖK-kel együttműködésben megalkották a fesztivál hivatalos csokoládéját. Emellett a látogatók több Fényfesztiválos ékszer és kiegészítő közül választhatnak, hogy megjelenésükkel beragyogják az éjszakát.

- Magyarországon kevés fesztiválnak van csokoládéja, Pécsett pedig ez az első, aminek saját édessége készült. Egyrészt a fesztiválozók, másrészt a csokipapírgyűjtők kedvére szeretnénk tenni ezzel a különleges meglepetéssel - mondta el Mosonyi Éva, a Csoko-Láda Csokibolt tulajdonosa.

A limitált számban elkészített finomság kétféle változatban kapható, a 70%-os kakaótartalmú étcsokoládé az ínyenceknek, a 40%-os tejcsokoládé az édesszájúaknak ajánlott. A mandala mintájú csokoládé csomagolásán természetesen a Zsolnay Fényfesztivál kabalabogara szerepel. Az egyedi csokoládé június 28-tól július 9-ig kapható a Pécs Pontban és a Zsolnay Negyedben, a Csoko-Láda Csokiboltban.

Aki megjelenésében is szeretné kifejezni kötődését a fesztiválhoz, az választhat a Fényfesztiválos póló, nyaklánc, fülbevaló, kulcstartó, tetoválás, hűtőmágnes és kitűző közül, amelyek a fesztivál ideje alatt (június 30. - július 2.) kaphatók a sétatéri információs pavilonban, a Zsolnay Negyed Infopontjain, valamint a Cella Septichora Látogatóközpontban. A FÉNYÁR akció keretében aki ilyen Fényfesztivál logóval ellátott terméket visel, az 20% kedvezménnyel látogathatja meg a Zsolnay Negyed látnivalóit vagy a pécsi világörökségi helyszíneket. A kedvezmény Zsolnay jegyre, Világörökség jegyre és Örökség jegyre érvényes július 2-ig.

A legkreatívabbak maguk készíthetnek egyedi, világító ékszereket és díszeket a fesztivál alatt a Fénybütykölde programon. Az ingyenes foglalkozáson a szervezők biztosítják a szakértő segítséget és az alapanyagokat is: LED-ek és elemek felhasználásával készíthetnek maguknak a látogatók különböző színekben világító fülbevalót, karkötőt, hajcsatot, nyakláncot, de ruhadíszek, például kitűzők is kreálhatók. A Fénybütykölde foglalkozás a Sétatéren, a Szepessy Ignác-szobor mellett zajlik a fesztivál mindhárom napján, június 30-án 16.00-21.00, július 1-2-án 18.00-21.00 között.

Érdemes már a pénteki foglalkozáson részt venni, hiszen így a Fénykarneválon már az új fénydíszekben ragyoghatnak a résztvevők!

 

Forrás: ZSÖK