Elkapták a medvehagyma-tolvajok egy részét, azt mondják, egy polgármester bérelte őket fel

2014. április 18. péntek 16:06

Elkapták a medvehagyma-tolvajok egy részét, azt mondják, egy polgármester bérelte őket fel

Csütörtökön megjelent, a mecseki medvehagyma lopásokról szóló cikkünk után újabb fejleményről értesültünk: pénteken dél körül mintegy húsz embert gyűjtött be a rendőrség a korábban letarolt területről, akik újra szervezetten lopták a védett növényeket. Elmondásuk szerint napi 2000 forintot kapnak a munkáért és busszal szállították őket megbízóik a Mecsekre.

Egy, a tegnapi cikkünkkel kapcsolatos riportot szeretett volna készíteni az egyik televíziós társaság Szilasi Tamással, a természetvédelmi területet kezelő BIOKOM Nonprofit Kft. parkerdei részlegvezetőjével, aki 11 óra körül érkezett a szóban forgó erdei részre. Mivel kicsit korábban ért oda a megbeszéltekhez képest, volt ideje körbejárni a János-kilátótól délre elhelyezkedő területet, de olyat látott, hogy először maga sem akart hinni a szemének.

Beszámolója szerint mintegy ötven-hatvan ember dolgozott a területen, zsákokkal felszerelkezve, s mindannyian a frissen lekaszált medvehagymát pakolták éppen. Szilasit meglátva azonnal annyifelé futottak, ahányan voltak, de az erdésznek - aki nyomban értesítette telefonján a rendőrséget - sikerült elkapnia egyet közülük.

A hamarosan kiérkező hatóságiak még vagy húsz embert begyűjtöttek.

A munkások egyöntetűen azt vallották, hogy mindannyiukat egy környékbeli polgármester alkalmazta a medvehagyma begyűjtésére, ő bérelte azt a buszt is, amivel reggel kiszállították őket, s kétezer forintot kapnak a napi munkájukért. 

Kerestük a megyei főkapitányságot is, azt tudakolván, hogy melyik település polgármesteréről van szó, de nem kaptunk választ kérdésünkre.

P. Zs. - Fotó: BIOKOM