Elismeréseket adtak át a Kodály Központban a rendőrnapon

2015. április 25. szombat 13:01

Elismeréseket adtak át a Kodály Központban a rendőrnapon

A pécsi Kodály Központban a Rendőr- és Tűzoltónap alkalmából a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság és a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői elismeréseket adtak át pénteken. 

Az ünnepségen a rendőrség és a katasztrófavédelem meghívottjai, országgyűlési képviselők, polgármesterek vettek részt.

Nagy Csaba, a megyei önkormányzat elnöke köszöntőjében kiemelte a rendőrség és a katasztrófavédelem munkájának jelentőségét a megye közrendjének és közbiztonságának megteremtésében.

A köszöntő után Mácsai Antal mérnök tűzoltó ezredes, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója 32 elismerést adott át, majd Dakos József rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány 77 kollégát részesített elismerésben.

Az ünnepélyes állománygyűlésen Dr. Őri László, Pécs Megyei Jogú Város alpolgármestere és Dr. Lovász István, Pécs Megyei Jogú Város jegyzője magas színvonalú katonai tevékenysége elismeréseként Lencse Menyhért nyugalmazott ezredesnek adták át a városi önkormányzat által alapított Csikor Kálmán díjat.

Az ünnepség második részében Vermes Tímea operaénekes, valamint a Daniel Speer Brass műsorát láthatták a jelenlévők, amelyet a nagyszámú nézőközönség hatalmas tapssal köszönt meg. A rendezvényen több mint nyolcszázan vettek részt.

Forrás: BMRFK