Életveszélyesen megsebesített egy buszsofőr egy járókelőt Pécsett - kezdődik a pere

2016. február 14. vasárnap 12:00

Életveszélyesen megsebesített egy buszsofőr egy járókelőt Pécsett - kezdődik a pere

A helyi járatú autóbusz vezetője bepöccent, amikor szabálytalanul lépett le valaki elé a járdára. Megállt, majd ütött. Életveszélyt okozó testi sértés vádjával áll hétfőn a Pécsi Törvényszék elé.  

Amennyiben beigazolódik a bíróságon a bűnössége, akár több évig tartó szabadságvesztésre is ítélhetik azt a buszsofőrt, aki rátámadt egy gyalogosra Pécsett.

A Pécsi Törvényszék tájékoztatása szerint tavaly június 3-án a vádlott által vezetett helyi járatú, utasokat szállító busszal a keleti városrészből a belváros felé haladt a külső forgalmi sávban, amikor a sértett kellő körültekintés nélkül, és nem a kijelölt gyalogátkelőhelyen akart átmenni az úton, a szabályosan közlekedő autóbusz elé kilépve.

A vádlott sofőr időben észrevette a bajt, fékezett, sikerült elkerülnie a gázolást. A járókelő az úttestről visszalépett a járdára és továbbhaladt.

A vádlott azonban, miután meggyőződött arról, hogy a buszon senki sem sérült meg, az első ajtón leszállt, és utána indult.

Szóváltás alakult ki közöttük, majd a sofőr meglökte és egy ízben megütötte a gyalogost, aki egyensúlyát vesztve a földre esett és beverte a fejét a betonba. A sértettet a mentők kórházba szállították, ahol megműtötték, fejsérülése nyolc napon túl gyógyuló, közvetlen életveszélyes állapotot okozott.

A Pécsi Törvényszék hétfőn kezdi meg az ügy tárgyalását.

Képünk illusztráció. 

EQM