Elektromos vezetékre dőlt egy nyolcméteres fa

2017. március 09. csütörtök 13:30

Elektromos vezetékre dőlt egy nyolcméteres fa

Öt tűzoltói beavatkozást igénylő eset történt az elmúlt napon Baranyában.

Elektromos vezetékre dőlt egy nyolcméteres fa Pécsett, a Hegedűs János utcában. A fa veszélyt jelentett a közúti forgalomra. A tűzoltók az energiaszolgáltató jelenléte mellett, láncfűrésszel távolították el a fát.

Lerakódott korom égett egy somogyhatvani, Kossuth Lajos utcai családi ház kéményében. A tűz átterjedt a kéménybe épített gerendára is. A szigetvári tűzoltók kéziszerszámokkal bontották meg a födémet, és a még izzó részeket eltávolították. A kormot, pedig felügyelet mellett kiégették a kéményből. A kéményseprő-ipari közszolgáltató képviselője megtiltotta a kémény használatát.

Beszakadt egy vályogfalazatú családi ház tetőszerkezete és tűzfala Dunaszekcsőn, az Újváros utcában. Az épületben egy ember tartózkodott, aki még a mentőerők kiérkezése előtt elhagyta az ingatlant. A mohácsi tűzoltók segítséget nyújtottak az értékek mentésében és a személyes tárgyak kihozatalában.

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő egy harkányi családi házban. A siklósi tűzoltókat az esti órákban riasztották a Bercsényi utcába. A házban élő három ember közül, egy nő és egy gyermek fejfájásra panaszkodott, így őket kórházba szállították. A tűzoltók mérőműszerei is kimutatták a magas szén-monoxid szintet. Vélhetően a kémény hibája miatt áramlott vissza a gáz a lakótérbe, így a fűtési rendszer felülvizsgálatáig rokonokhoz költözött a család.

Füst szivárgott vissza több lakásba is Komlón egy Irinyi utcai társasházban. Az alsó szinten lakó begyújtott a vegyes tüzelésű kazánba,a melynek következtében az első és a második emeleti lakásokat is füst árasztotta el. A hibát a kémény rossz állapota okozta. További felülvizsgálatig ebben az esetben sem használható a fűtési rendszer.

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelem