Eldőlt: 28 évesen be kell fejeznie a profi futballt dr. Horváth Zsoltnak

2017. március 03. péntek 15:28

Eldőlt: 28 évesen be kell fejeznie a profi futballt dr. Horváth Zsoltnak

Mostanra biztossá vált, hogy a 28 éves pécsi labdarúgó, dr. Horváth Zsolt profi karrierje véget ért.

- Szerencsére a műtét óta Zsolt egyre jobban érzi magát. Még egy hétig lesz az egészségügyi intézmény lakója, utána otthon lábadozik tovább. Ez a jó hír. A rossz pedig az, hogy a szívműtétje után nem folytathatja tovább a profi labdarúgó-pályafutását - mondta dr. Horváth Gábor főtitkár a hlsz.hu-nak. A HLSZ munkacsoportja a napokban az ország keleti régiójában járt, ennek során Debrecenben beiktattak egy beteglátogatást is, a Loki játékosánál jártak.

- Felépülése után fel kell építenie a második karrierjét. Egykor már a munkatársunk volt a HLSZ-ben, és könnyen lehetséges, hogy hamarosan újra a körünkben köszönthetjük majd őt - mondta a játékos jövőjéről a főtitkát.

A Hivatásos Labdarúgók Szervezete megragadta az alkalmat, hogy felhívja a labdarúgók figyelmét az egészségmegőrzés fontos lépéseire, kiemelve, hogy a test minden apró jelzésére oda kell figyelni, mert a megfelelő kontroll hiányában a baj akár súlyos is lehet.

Dr. Horváth Pécsen kezdte pályafutását, majd az MTK-hoz került, 2015-ben igazolta le a DVSC. Az őszi szezonban 18 mérkőzésen két gólt szerzett, az élvonalban 119 bajnoki mérkőzése van, ezeken 21 találatig jutott.

Forrás: hlsz.hu - Fotó: dvsc.hu