Elbukták a pert az ifjú szocialisták a belvárosi vendéglőssel szemben

2014. szeptember 18. csütörtök 16:42

Elbukták a pert az ifjú szocialisták a belvárosi vendéglőssel szemben

Ítéletet hozott csütörtökön délután dr. Deák Péter, a Pécsi Járásbíróság büntető bírája abban a perben, mely Vörös Ferenc, az egyik pécsi belvárosi vendéglő tulajdonosa ellen indult egy két évvel ezelőtti nyílt levél miatt.

Vörös ellen az volt a vád, hogy nagy nyilvánosság előtt megrágalmazta a várost 2009-ig irányító fiatal MSZP-s politikusokat, így például dr. Tóth Bertalan volt alpolgármestert, a párt jelenlegi országgyűlési frakcióvezetőjét és Kőhegyi István volt országgyűlési képviselőt.


Vöröst a bíróság felmentette.

Mint emlékezetes, két évvel ezelőtt több hírportálon, így a Pécsi Újságban is megjelent egy nyílt levél, melynek szerzője azt írta az MSZP-seknek hogy "Ti tettétek tönkre városunkat, "Ti" osztogattatok és fosztogattatok! Tisztelet azoknak az elvhű politikusaitoknak, akik ebben a mutyiban nem vettek részt!". 

A vádat hivatalból képviselő ügyészség ugyan pénzbüntetést kért Vörös Ferencre és azt, hogy az ominózus nyílt levelet az ő költségére tüntettesse el a nyilvánosság elől, de a bíróság másként ítélt, felmentette a pécsi vendéglőst és a nyílt levél törlésére sem kötelezte a sajtót. 

Az ítélet nem jogerős. 

P. Zs.