El sem kezdődött, máris vége Szauer Gergő idényének: nem sikerült szponzort találni

2017. április 25. kedd 09:45

El sem kezdődött, máris vége Szauer Gergő idényének: nem sikerült szponzort találni

Úgy tűnik, máris véget ért a mohácsi autóversenyző, Szauer Gergő idénye. Az eddig a Rallye2-es bajnokságban szereplő pilóta csapata nem tudja finanszírozni a tavalyi esztendő egyik legeredményesebb versenyzőjének a szereplését.

A Szauer Rally Team évek óta pénzhiányban szenved, ez az oka annak, hogy a versenyzés most háttérbe szorul egy időre, de hogy pontosan mennyire, az még a jövő zenéje.

A kihagyás azonban nyomot hagyhat Szauer Gergő karrierjében.

- Egy autóvezetőnek a legjobb, ha minél többet tud vezetni, az autóverseny szempontjából pedig jó, ha azt versenykörülmények között teszi - kezdi Gergő. - Sajnos, ha valaki minél többet hagy ki, az elmulasztott idővel arányosan koptatja a képességeit is. Hiába vezet autót nap mint nap, a versenyzés merőben eltér az utcai vezetéstől.

Szauer Gergő szerint változó, hogy ki milyen gyorsan tud visszarázódni abba az állapotába, amelyben abbahagyta a versenyzést. Van, akinek kevesebb, van, akinek több időre van szüksége ahhoz, hogy újra ütőképes legyen.

A fiatal tehetség a konkrét pénzügyi kérdésekbe nem szeretett volna belemenni, annyit azonban elárult, hogy tavaly egy pécsi egyesület szponzorálta a csapatát, akiknek nagyon sokat köszönhet, idénre azonban sajnos már nem tudták számukra biztosítani a támogatást.

A jelenlegi helyzet ellenére Gergő nem szeretne lemondani a versenyzésről, bízik abban, hogy majd újra a volán mögé ülhet.

- A magam részéről az indulás lehetőségét nem vetettem még el. Abban az esetben, ha valakinek szüksége lesz egy hozzám hasonló pilótára, és a lehetőségek, illetve az anyagi háttér is biztosított lesz, akkor semmi akadályát nem látom annak, hogy újra versenyezzünk.

Viszont szerinte erre egyelőre kézzelfogható, reális esély nincs.

Forrás: Mohácsi Újság.hu