Éhségsztrájkba kezdett az Országgyűlés épülete előtt Daflics ezredes: „életre-halálra"

2015. augusztus 04. kedd 09:55

Éhségsztrájkba kezdett az Országgyűlés épülete előtt Daflics ezredes: „életre-halálra

Éhségsztrájkba lépett kedden Budapesten, az Országgyűlés épülete előtt Bagó Ferenc, a Roma Gárda egykori pécsi szervezője. A köztörvényes bűncselekmény miatt elítélt, Daflics ezredesként hírhedtté vált férfi az ellene folytatott, szerinte koncepciós eljárás miatt tiltakozik.

Bagó Ferenc végkimerülésig, illetve ahogy maga fogalmazott, „életre-halálra" folytatni kívánja az éhségsztrájkot, amibe kedden reggel fogott bele a fővárosban, az Országgyűlés épülete előtt. A Roma Gárda egykori pécsi szervezője ezzel „az igazságszolgáltatás igazságtalansága" ellen kíván tiltakozni, szerinte ugyanis koncepciós eljárást folytattak vele szemben.

A Daflics ezredesként hírhedtté vált férfit köztörvényes bűncselekményért, jelesül hivatalos személy elleni erőszak bűntettének kísérlete miatt jogerősen egy év három hónap szabadságvesztésre ítélte a Szekszárdi Törvényszék.

A korábban más bűncselekményekért is elítélt férfi most azért kapott szabadságvesztést, mert amikor Pécsett az ügyében eljáró bíró elrendelte az előzetes letartóztatását, Bagó indulatba jött és trágár szavakat kiabálva a bíró felé indult. A közte és a pulpitus között lévő korlátot előre-hátra rángatta, kimozdította a helyéből, s megpróbált a korláton is átlépni, hogy a bírót bántalmazhassa, ezt viszont már megakadályozták. A megbilincselt férfit az egyik rendőr földre teperte, míg társa a vezetőszárat a kezében fogva próbálta visszatartani.

Egyelőre még nem kapta meg a behívóját a börtönbe, így keríthetett sort a tiltakozó akcióra.

A férfi néhány héttel ezelőtt azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy szónoklatot tartott a Széchenyi téren Pécsett.

Képünkön: Bagó Ferenc néhány hete lépett ismét a nyilvánosság elé, nem sokkal azt követően, hogy kiszabadult a börtönből.

M. B.