Egymással versenyeztek a közlekedési rendőrök Pécsett

2016. május 27. péntek 11:30

Egymással versenyeztek a közlekedési rendőrök Pécsett

A legjobb eredményt elért versenyzők vehetnek részt júniusban az országos döntőn Visegrádon, illetve Szentendrén.

Pécsett rendezték meg május 24-én a Rendőr Szakmai Verseny megyei döntőjét, amelyre a városi rendőrkapitányságokról és a főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának alosztályáról jutottak tovább a legeredményesebb versenyzők.

Dakos József rendőr dandártábornok, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrfőkapitánya az Athinay úton található rendőrségi objektumban ünnepélyes keretek között nyitotta meg a rendezvényt, majd kezdetét vette a karos forgalomirányításból, valamint autós és motoros kategóriákból álló verseny.

A résztvevők először KRESZ-tesztlapot töltöttek ki, majd a Megyeri út és a Móra Ferenc utca kereszteződésében a forgalomirányító jelzőlámpák kikapcsolása után 5-5 percben karos forgalomirányítást végeztek. Az autós és motoros kategória gyakorlati feladatait a Baranya Autósiskola Északmegyer dűlőben felállított ügyességi pályáján hajtották végre a versenyzők.

A motorosok között Pécsi Róbert r. törzszászlós, a főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának járőrvezetője végzett az első helyen. A járőr-gépkocsivezetők versenyében Sárdi Gyula c. r. zászlós, a Komlói Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának baleseti helyszínelője, a karos forgalomirányítók között pedig Stranszky Nikolett c. r. törzsőrmester, a Pécsi Rendőrkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának járőre nyújtotta a legjobb teljesítményt. Ők képviselik majd Baranya megyét az országos döntőn, amelyet június 7-9-én rendeznek Visegrádon, illetve Szentendrén.

Forrás: BMRFK - Fotó: Kálmándy Ferenc (archív)