Egymásnak esett Szabó Iván, a pécsi önkormányzat, és Bodnár Imre, a Zsolnay Zrt. ügyvédje

2016. július 19. kedd 15:52

Egymásnak esett Szabó Iván, a pécsi önkormányzat, és Bodnár Imre, a Zsolnay Zrt. ügyvédje

Etikai vizsgálatot kezdeményezett dr. Szabó Iván, a pécsi önkormányzatot képviselő ügyvéd dr. Bodnár Imre ügyvéd ellen, miután utóbbi szerint kollégája azt terjesztette róla, hogy kizárta, és/vagy felfüggesztette az ügyvédi kamara. Bodnár Imre szerint ez nem igaz.

A Dr. Szabó Iván Ügyvédi Iroda az alábbi közleményt adta ki kedden délután: 

Alulírott, dr. Szabó Iván ügyvéd a sajtó munkatársainak megkeresésén keresztül értesültem arról, hogy dr. Bodnár Imre ügyvéd a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. Jogi képviselője olyan állításokat terjeszt nagy nyilvánosság előtt, amely szerint engem a Budapesti Ügyvédi Kamara tagjai közül "kizárt, és/vagy felfüggesztett" ügyvédi hivatásomból.

A valóság ezzel szemben az, hogy Treitz Ferenc a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. cégvezetője a Ledina Kerámia Kft. (bejegyzés alatt) 2016. június 6. napján tartott munkavállalói állománygyűlésen történő részvételem, és kijelentéseim miatt tett bejelentést a Budapesti Ügyvédi Kamara részére. Ezeket a vádakat az Budapesti Ügyvédi Kamara felé megválaszoltam, és visszautasítottam az eljárási rendnek megfelelően.

Különösen sértő és etikátlan vád ez egy ügyvéd kolléga részéről, aki tisztában van az eljárási szabályokkal, és ilyen módon próbálja az ügyfelek bizalmát megingatni az ellenérdekű ügyvédben.

A fentiekre tekintettel Dr. Bodnár Imre ügyvéd ellen a mai napon etikai vizsgálatot kezdeményezek a Pécsi Ügyvédi Kamaránál.

Megjegyzem, hogy szánalmasnak tartom, ha egy ügyvéd nem tud jobb eszközt találni az ügyfele védelmére, mint kollégája gyalázását", olvasható a közleményben. 

Dr. Bodnár Imre a Pécsi Újság.hu érdeklődésére a közlemény megjelenést követően azt mondta, az abban foglaltak tényszerűen nem igazak. Kifejtette, kedden reggel valóban több újságíró kereste azzal, hogy Szabó Ivánt kizárták a kamarából, ám ő azt mondta nekik, mivel írásos anyagot erről nem látott, hogy a hírt nem tudja megerősíteni.

Hozzátette, áll a Szabó Iván által kezdeményezett vizsgálat elébe. Megjegyezte azt is, kollégája viselkedése egy levegő után kapkodó fuldoklóra emlékezteti, s a következő napok eseményei miatt még inkább ezt fogja majd tenni. Mikor rákérdeztünk, mire gondol konkrétan, Bodnár Imre csak annyit mondott, holnap délelőtt Budapesten tartanak sajtótájékoztatót.

Képünkön: dr. Szabó Iván.

M. B.