Egyesült a három dél-dunántúli VOLÁN, irány a XXI. század

2015. január 16. péntek 14:10

Alapítási ünnepséget tartott pénteken Kaposváron a Dél-dunántúli Közlekedési Központ (DDKK) Zrt. A társaság a dél-dunántúli régió három VOLÁN társasága, a KAPOS VOLÁN Zrt., a GEMENC VOLÁN Zrt. és a PANNON VOLÁN Zrt. DDKK Zrt.-be való beolvadásából jött létre.

Az így megalakult vállalat a régió egyik legnagyobbja lett, amely több mint 2000 munkavállalót foglalkoztat, 800 autóbuszt üzemeltet és 18-20 milliárd forintos árbevétellel számol évente.

Bebics János, a DDKK Zrt. vezérigazgatója köszöntőjében elmondta, a régiós átalakítás, mint változás, kizárólag pozitív tartalmat jelent. Az utasok egyre több új, vagy újszerű autóbusszal találkozhatnak majd, amelyek korszerű, 21. századi technológiának megfelelő, kényelmes, környezetbarát és esztétikailag is igényes járművek lesznek.

Az integrációnak az is a célja, hogy a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. megfelelő versenytársa legyen akár egy nemzetközi nagyvállalatnak is. A társaság alapvető törekvése, hogy a piacnyitás után is meg tudja őrizni versenyképességét és a jelenleg betöltött szerepét.

- Felkészülünk a változó piaci körülményekre és a versenyhelyzetre. Fontos, hogy ne csak versenyképesek tudjunk maradni, de növelni is tudjuk e képességünket! - hangsúlyozta az ünnepségen a vezérigazgató.

Az eseményen a korábbi VOLÁN hagyományoknak megfelelően díjakat és elismeréseket adtak át.

Micskey Tibornak, az egykori PANNON VOLÁN Zrt. személyszállítási igazgatójának több évtizedes munkáját VOLÁN plakettel köszönte meg a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. vezetősége.