Egy napig Orfűn is olimpiai hangulatban sportolhatunk

2016. május 31. kedd 12:30

Egy napig Orfűn is olimpiai hangulatban sportolhatunk

Jövő szombaton Baranya megyébe érkezik a Magyar Olimpiai Bizottság eseménysorozata, amely a lakosságot igyekszik több sportágban is mozgósítani az idei ötkarikás játékok jegyében.

A Nagy Sportágválasztó Iroda és a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. közös szervezésében Orfűre látogat az Ötpróba Rióba! program, amelyen mindenki kipróbálhatja magát úszás, kerékpározás, túrázás, futás, kajak-kenu és sárkányhajózás sportágakban, emellett az extrém sportok kedvelői akár nézőként, akár versenyzőként is rajthoz állhatnak a kiegészítő programnak számító downhill-versenyen.

Az eseménysorozat nem verseny, célja a mozgás megszerettetése, az olimpia népszerűsítése. Ugyan a versenykiírásban szerepelnek szintidők, amelyek nagyobb erőfeszítés nélkül egy kezdő sportoló számára is teljesíthetők, de a szervezők leginkább a részvételt tartják fontosnak.

A tusákon keresztül minden résztvevő átélheti az ötkarikás játékok eszméjét, ahol az a legfontosabb érték, ha a sportoló akaraterejével és kitartásával a legjobbat hozza ki magából. Az olimpiai sportágak próbatételeibe akár rövid, akár hosszabb távon is bekapcsolódhatnak a felnőttek és a gyerekek is, amelyek teljesítéséért pontokat lehet gyűjteni. A megszerzett pontokat sorsjegyekre lehet beváltani, amelyekből a játék időtartama alatt értékes sportos ajándékokat és egy riói utazást sorsolnak ki a rendezők.

A regisztrációs díj egyszeri 1000 forint, ezért ajándékcsomag is jár, mely az első kiemelt próbán való részvételkor vehető át. A csomag tartalmaz egy 5próba Rióba logóval ellátott tornazsákor, pólót, valamint egy szilikon karkötőt riói színekkel.

A próbákért egyenként 1000 forintot kell fizetni nevezési díjként.
 

 

Forrás: PSN Zrt. - Fotó: mob.hu