Egy hét múlva adják át a megújult Kertvárosi Fiókkönyvtárat

2014. november 26. szerda 14:31

A megújult Kertvárosi Fiókkönyvtár átadása december 3-án 10 órakor lesz: a rendezvényen köszöntőt mond dr. Őri László, Pécs alpolgármestere, dr. Szabolcsiné Orosz Hajnalka, a Csorba Győző Könyvtár igazgatója. Közreműködnek: Götz Attila, a PNSZ színésze; Büki Richárd gitárművész és a Bimbó Utcai Óvoda nagycsoportosai.

A Csorba Győző Könyvtár Kertvárosi Fiókkönyvtára 1968 óta várja olvasóit. Kezdetben a könyvtár szervesen kapcsolódott a közelben lévő Táncsics Mihály Úti Általános Iskolához, ma az olvasóközönség nagy hányada a környéken élőkből tevődik össze. Főleg a régi kertvárosi részből és a lakótelepről, de Pécs más városrészeiből érkeznek könyvtárhasználók; a jó és gyorsan frissülő könyvválaszték, valamint a könyvtár meghitt és családias jellege miatt.

A könyvtár állománya 13 000 kötet körüli és 9 időszaki kiadványt vehetnek kézbe rendszeresen az érdeklődők. A beiratkozott olvasók száma pedig évről évre magasabb.

A beruházást a Csorba Csőző Könyvtár kezdeményezte, s a legfontosabb célja az volt, hogy a helyben élők művelődési igényeit magas minőségi színvonalon szolgálhassa ki.

A 2014-es év végére - részben a Nemzeti Kulturális Alap támogatásának köszönhetően - a régóta jól működő és az olvasók körében népszerű könyvtár épületének és könyvtári berendezéseinek korszerűsítése valósult meg. A látogatók, használók igényeihez igazított fejlesztések révén: megújulhattak a fiókkönyvtár szolgáltató és közösségi terei egyaránt. A bútorok és egyéb kiegészítők egyidejű beszerzése által az olvasók egy modern, komfortos intézményben vehetik igénybe a mai kornak megfelelő könyvtári és információs szolgáltatásokat.

A fiókkönyvtár 2013 óta illeszkedik a megyei könyvtár egységes Corvina könyvtár-automatizálási rendszeréhez is, ezzel is segítve azokat, akik tanulmányaikhoz, iskolai felkészülésükhöz keresnek szakirodalmat. A megszépült fiókkönyvtárban - 2015-től heti 5 napos nyitva tartási időben - hangulatos gyermekrészleg is várja a helyben élő fiatal családokat, a nagyszülőket és az unokákat egyaránt.