Egészségnapot tartanak Komlón május végén

2017. május 12. péntek 11:30

Egészségnapot tartanak Komlón május végén

Az egészségtudatosság növelése, adománygyűjtés és szórakoztatás - sokféle célja van a május 27-én megrendezésre kerülő Richter Egészségváros komlói programjának.

A Richter Gedeon NyRt. számára a legfontosabb az, hogy minél többen vegyenek részt a különféle szűrővizsgálatokon. Az Egészségváros rendezvényhez a szűrések mellé színes programok kapcsolódnak és ismert emberek adják arcukat a rendezvényhez.

„Az adományból a kórház tüdőszűrő berendezését szeretnénk felújítani, ezért is fontos, hogy minél többen eljöjjenek és részt vegyenek a programokon" - fogalmazott meg felhívást Polics József polgármester. Ezért fontos megjegyezni, hogy akik részt vesznek az egészségfejlesztő előadásokon és a szűrővizsgálatokon egyben közösségükért is tesznek, hiszen minden egyes szűréssel, 300 forinttal hozzájárulnak a Komlói Egészségcentrum tüdőszűrő-berendezésének felújításhoz, mely adományt tárgyi eszköz formájában a Richter Gedeon Nyrt. ajánlja fel a Komlói Egészségcentrum számára.

A május 27-én az Egészségváros programjai között szív- és érrendszeri szűrések, csontritkulással, prosztata-megbetegedésekkel, asztmával és cukorbetegséggel kapcsolatos vizsgálatok érhetők el teljesen ingyen.  A kísérőprogramok házigazdája az ismert rádiós műsorvezető, Rákóczi Ferenc lesz. Az egészségmegőrzésről szóló előadásokat és beszélgetéseket Jakupcsek Gabriella, Jaksity Kata és Krizsó Szilvia koordinálja majd. Az egész napos program része lesz Wolf Kati koncertje és más zenés-táncos színpadi programok, közös torna és egészségügyi tanácsadások is.

Forrás: Komló Város Önkormányzat