Egész napos családi rendezvényt tartanak a Negyedben

2017. május 07. vasárnap 07:30

Egész napos családi rendezvényt tartanak a Negyedben

Vasárnap Pécsett, a Zsolnay Negyedben várja a kisgyerekes családokat az „Ezer család énekel" - A család napja a Ringatóval rendezvény, amely a kodályi elveken alapuló Ringató Mozgalom ünnepi eseménysorozatának első állomása.

A muzsikás, énekes, játékos foglalkozás mellett még számos színes program, koncert, előadás szórakoztatja majd az érdeklődőket, a részvétel pedig teljesen ingyenes.

A rendezvény délelőtt tízkor kezdődik a Pirogránit udvarban. Az "Ezer család énekel" program után a Szélkiáltó együttes gyerekkoncertjét hallgathatják meg a résztvevők, a délután folyamán pedig zenés könyvbemutató, bábelőadás, táncbemutató és gyermektáncház , a rendezvény teljes ideje alatt interaktív játszófoglalkozások, Ringató-könyvekből és gyernek-szakirodalmakból álló, illetve kirakodóvásár, sőt még játszómedence is várja az érdeklődőket. 

A Kodály-módszert az UNESCO tavaly a világörökség részévé nyilvánította, 2017-et pedig a kiemelt Kodály-évfordulónak szenteli. A Ringató Mozgalom és alapítója, Gróh Ilona pedig teljes mértékben a kodályi örökség mentén halad, szem előtt tartva azt az elvet, hogy a zene mindenkié. A ma már országszerte több mint 251 helyszínen tartott egyéni módszeres, az éneklésre és ölbeli játékokra alapuló kisgyerekes foglalkozások nagyban hozzájárulnak a babák mozgásfejlődőéhez, amely alapja a későbbi beszéd és ének képességeknek is, valamint segíti a kisgyerekes életmód miatt gyakran elszigetelt anyukák, apukák közösségi életét, bekapcsolódását a vérkeringésbe.

 

EQM