Egész délután játék lesz a Pécsbányai Közösségi Házban

2017. február 10. péntek 07:30

Egész délután játék lesz a Pécsbányai Közösségi Házban

Pénteken a Kultúrházak éjjel-nappal program keretében nagy bulival készülünk a Házban! Számos játékkal és érdekességgel várják a Közösségi Házba látogatókat. 

Délután két órakor csocsó bajnokság kezdődik, melyen két fős csapatok vehetnek részt.

Háromtól társasjáték- és kártyaparti várja a szenvedélyes zsugásokat, a kártyajátékokkal még csak ismerkedőket és minden játszani szerető érdeklődőt is.

Négy órától asztaliteniszben is megmérettethetik magukat a gyakorlott és kezdő játékosok egyaránt.

Öt órakor az Utazóklub különkiadását tartják. 2015 tavaszán Simon Wintermans, a 'pécsi holland', biciklivel kötötte össze a belga Mons-ot a cseh Pilzennel, az akkori Európai Kulturális Fővárosokat. Mivel ebben az évben e két Kultúrfőváros viszonylag közel feküdtek egymáshoz, ki kellett találnia valami 'lassító elemet' az utazáshoz, nehogy időben túl rövid legyen az esemény. Ezért Wintermans az akkor 4 éves kisfiával, Samuval együtt indult el május végén. Samu nem ült passzívan egy utánfutóban, hanem ő is tekert aktívan a speciális tandemen. Egy hónapot voltak úton Európa szívén át, 2000 kilométert bicikliztek, út közben foglalkoztak mindenféle 'víz' témával, és ami talán a legérdekesebb statisztika: nem szálltak meg se hotelekben, se kempingekben, hanem a szabadban aludtak az út szélén, vagy valahol menedéket kaptak jó szívű embereknél.

Este hatkor LAN-Parti kezdődik, melyre számítógépesjáték-rajongó csapatok jelentkezhetnek.

 

Forrás: Pécsbányai Közösségi Ház