Dráma a mohácsi kompon: vízbe vetette magát egy férfi, de a révészek kimentették

2016. május 21. szombat 13:00

Dráma a mohácsi kompon: vízbe vetette magát egy férfi, de a révészek kimentették

Minden bizonnyal öngyilkossági szándékkal vetette le magát a mohácsi kompról szombaton reggel egy férfi. A révészek példás helytállást tanúsítva, negyven perces küzdelmet folytatva megmentették az életét. A történtekről az egyetlen szemtanú, Zsolt Emese nyilatkozott a Mohácsi Újság.hu-nak.  

Nem mindennapi jelenetnek volt szemtanúja szombaton reggel a mohácsi Zsolt Emese. A fél nyolckor indult komppal kelt útra a város szigeti oldala felé. Az átkelőhajó második szintjén utazott, ahol rajta kívül egy fekete ruhát viselő, kapucniba burkolózott, harmincöt év körüli férfi tartózkodott. 

- Körülbelül az út felét tehettük meg, vagyis a folyó közepe táján járhattunk, amikor a férfi felmászott a korlátra - idézte fel a drámai pillanatokat Zsolt Emese. - Egy szót sem szólt, de nyilvánvaló volt, hogy valami nagyon nem stimmel vele. Néhány másodpercig egyensúlyozott a korláton a magasban, majd a vízbe vetette magát. Azonnal kiabálni kezdtem a révészeknek.

A hajó személyzete értesítette a rendőröket, majd nyomban hozzákezdtek a mentéshez.

Zsolt Emese elmondta, a révészek szinte hajszálpontosan célozva a vízben lévő férfi közelébe dobták a mentőkarikát. A szorult helyzetben lévő ember feltehetően ekkor már letett szándékáról, mert együttműködőnek bizonyult: igyekezett megkapaszkodni a karikában. Amikor elérte, és elkezdték húzni a révészek, elszakadt a kötél. Ekkor egy másodikat dobták a vízbe, amit ismét elkapott a férfi, és másodjára már ki tudták emelni a vízből.

Mindez több mint fél órát vett igénybe.

Amint a férfi már a fedélzeten tartózkodott, a hajó vezetője - aki a személyzet többi tagjával példásan helyt állt a nem mindennapi szituáció közepette - visszafordította a kompot a városi oldal felé.

Mikor partot értek, az öngyilkossági kísérletet elkövető férfit két rendőr kísérte oda a parton rá váró mentőhöz. Szemmel láthatóan nem esett különösebb baja.

Az eset végén a révészek külön köszönetet mondtak az egyedüli szemtanúnak, aki azonnal jelezte számukra a történteket.

Képünkön: a mohácsi komp. 

E. B.