Dobogós helyezéseket értek el a siklósi tűzoltók

2017. július 21. péntek 10:10

Dobogós helyezéseket értek el a siklósi tűzoltók

Az elmúlt hétvégén rendezték meg az I. Restart-Zalaszám Extreme TV-torony futást, ahol a versenyzőknek a szokványos lépcsőfutástól eltérően nehezítő körülmények leküzdésével kellett feljutniuk a megyeszékhely TV-tornyának ötven méteren lévő kilátószintjére. A Baranya megyéből öten álltak a rajthoz, mindannyian sikeresen zárták a versenyt.

A rendezvényt Szabó Zoltán versenyigazgató, Egri Gyula tűzoltó ezredes, megyei igazgató és Szász András a Zalaszám Informatika Kft igazagtója (a rendezvény főszponzora) nyitotta meg.

A megmérettetésen közel hatvan hivatásos, önkéntes és létesítményi tűzoltó érkezett az ország minden pontjából, hogy teljesítsék a kihívásokkal teli versenytávot. A toronyfutás legfiatalabb indulója húsz, míg legidősebb indulója hatvanegy éves volt, így meglehetősen színes korosztályok alkották a mezőnyt. A fesztivál szervezői igyekeztek profi körülményeket biztosítani a versenyzőknek a verseny egésze során, ennek köszönhetően mindenki balesetmentesen teljesítette a távot.

A nehezített megmérettetésen a versenyzőknek még a lépcsőfutás előtt három feladatot kellett leküzdeniük. Először egy palánkot kellett átugraniuk, majd egy tréleren lévő akadályok mentén kellett egy sérült személyt imitáló bábut a célhelyre mozgatniuk, ezt követően lassító sikán leküzdésével értek el a Tv torony lábához. Innentől indult az ötven méter meghódítása, azonban a felfutás során is több helyen szűkítések nehezítették a tűzoltók menetelését a kilátószinten elhelyezett célig.

 

(A képen: Manyaszek Áron)

A versenyzők több kategóriában indultak, életkoruknak megfelelően. A táv leküzdéséhez a leggyorsabb versenyzőnek nem kellett egész három perc. Külön érdekessége volt az eseménynek, hogy a férfiak mellett két női induló is bizonyította rátermettségét a nem mindennapi fizikai állóképességet és felkészültséget igénylő versenyen.

Baranya megyéből pécsi és siklós tűzoltók érkeztek a zalai megmérettetésre. Mindannyian eredményesen szerepeltek a toronyfutáson, három siklósi tűzoltó a dobogóra is felállhatott.

Baranya megyei eredmények:

II. korcsoport (30-34 év)

1. helyezett: Manyaszek Áron (3:34) siklósi hivatásos tűzoltó-parancsnokság

III. korcsoport (35-39 év)

2. helyezett: Léber Zoltán (3:08) siklósi hivatásos tűzoltó-parancsnokság
9. helyezett: Pammer Dániel (3:52) pécsi hivatásos tűzoltó-parancsnokság

IV. korcsoport (40-44 év)

2. helyezett: Bachmann László (3:24) siklósi hivatásos tűzoltó-parancsnokság
4. helyezett: Regényi Bánk (3:50) pécsi hivatásos tűzoltó-parancsnokság

Forrás: Katasztrófavédelem