Díjazták a kisplasztikai quadriennálé alkotóit

2015. február 28. szombat 13:37

Díjazták a kisplasztikai quadriennálé alkotóit

Szombaton nagy érdeklődés kísérte a pécsi Janus Pannonius Múzeum szervezésében megvalósuló I. Országos Kisplasztikai Quadriennale megnyitóját a Modern Magyar Képtárban. A 2014 decemberében közzétett felhívásra 260 alkotó jelentkezett mintegy 600 szoborral, a kiállított művekről - akárcsak a díjakról - szakmai zsűri döntött.

A megnyitó ünnepségen történt meg a szakmai elismerések átadása is. Az I. Országos Kisplasztikai Quadriennále fődíját, az Emberi Erőforrások Minisztériuma díját Kelle Antal Artformer szobrászművész (Budapest, 1953), a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége díját Veres Balázs szobrászművész (Pécs, 1982), a Janus Pannonius Múzeum és a Dél-Pannon Múzeumokért Közhasznú Egyesület díját Hegyvári Bernadett üvegtervező iparművész (1975, Budapest) kiállított alkotásának ítélte a szakmai zsűri.

Pécs MJV díját Gaál Tamás szobrászművész (1962, Szombathely) vehette át.

A ma megnyílt tárlaton 85 művész 135 alkotását csodálhatja meg mától a nagyérdemű a JPM Modern Magyar Képtárában (Pécs, Papnövelde u. 5.). A kiállítás hétfő kivételével minden nap 10-16 óra között tart nyitva, a belépőjegy ára felnőtteknek 600, a kedvezményekre jogosultaknak 300 forint.

Képünkön Hegyvári Bernadett üvegtervező iparművész alkotása látható.

Forrás: JPM