Csütörtökön se mond csütörtököt a Zsolnay-negyed

2014. szeptember 18. csütörtök 07:35

Vége a nyárnak, elhömpölygött a fesztiválözön, ráadásul hétközben vagyunk, csütörtökön. A mai napra általában nem jellemző, hogy dúskálna a programokban, de azért lehet találni érdekes és hasznos időtöltést. Például a Zsolnay Kulturális Negyedben. Néhány ízelítőül:

Színpompás gyöngyékszerek, öltözék-kiegészítők és használati tárgyakat - hagyományos és modern gyöngyöző technikákkal- kerülhetnek ki gyermekeink keze közül Jakab Bernadette „gyöngyész" irányításával. A „Bogyó-Bigyó" ma négy és hat óra között várja az alkotókedvűeket, lesz csomózás, bőrözés, fejleszthetőek a finommotoros képességek, a szín- és formaérzék.

A Dúdoldában délelőtt negyed tíztől tizenegy óráig dalos-zenés játékokkal várják a kicsiket, a pár hónapos csöppségektől, a nagyobbacska testvérekig (4-5 éves korig). Gyermekdalok és népdalok, ritmushangszerek, ölbeli játékok, mozgásos mondókák, sokféle dallam és hangszer váliko itt megismerhetővé, akár közös produkciók keretében.

A kamaszokat várja az új őrület a REBOT. A délután négytől hatig tartó foglalkozáson újrahasznosítható anyagokból guruló vagy lábakon járó, zenélő, harcoló robotok építhetők a REBOT készlet segítségével, melyeket mobiltelefon vagy számítógépes program segítségével lehet irányítani is! Nem kell hozzá más, csak pár üres doboz és kreativitás. Miközben a gyerekek játszva robotokat építenek, elsajátíthatják a robotika és a programozás alapjait.