Cserfainé: támaszkodjunk a helyi közösségekre Pécsett is!

2014. szeptember 18. csütörtök 21:46

A helyi közösségek összefogására, erejére támaszkodva képzeli el Pécs fejlesztését Cserfainé Kovács Ágnes, a baranyai megyeszékhely baloldali polgármesterjelöltje, aki csütörtökön, lakossági fórumon számolt be a várost érintő elképzeléseiről.

A Forum Sopianae Egyesület, a Demokratikus Koalíció, az MSZP és az Együtt-PM gyermekorvosként dolgozó jelöltje úgy véli: Pécs helyzetén legfőképpen az ott élők tudnának javítani, és erre az októberi önkormányzati választásokon olyan lehetőség kínálkozik, amely talán soha többé nem tér vissza.

Cserfainé Kovács Ágnes az esemény mintegy hetven résztvevője előtt azt mondta, hogy Baranya és annak székhelye leszakadóban van az ország többi részétől.

Hozzátette, a korábban pezsgő, vidám Pécs mára, úgy tűnik, csendes város lett, ahol az elmúlt években tízezerrel csökkent a lakosok száma, tönkrement számos vállalkozás, és amely ma sokszor az ott történt bűnügyek miatt szerepel a hírekben, a városvezetés pedig elvesztette az emberek bizalmát.

A polgármesterjelölt Ébredj, Pécs! elnevezésű programjában munkahelyteremtést, adócsökkentést, a közbiztonság, az egészségügyi ellátás színvonalának javítását ígérte a választóknak.

Közölte: csak olyat ígér, amit meg is tud valósítani, ám ahhoz, hogy a város a megfelelő fejlődési pályára álljon, rengeteg feladatot kell elvégezni, ez pedig megértést igényel a lakosságtól.

Cserfainé Kovács Ágnes azt mondta, hogy a munkahelyteremtés érdekében csökkenteni kell a vállalkozások iparűzési adóját, folytatni kell az M60-as autópálya építését, ki kell használni a pécs-pogányi repülőtérben rejlő lehetőségeket.

Úgy vélte: a város és a Pécsi Tudományegyetem szorosabb együttműködésének eredményeként helyben hasznosulhatna az intézmény kutatási eredményeinek egy része, az önkormányzat pedig segítséget nyújthatna az egyetem nemzetközi népszerűsítésében, külföldi hallgatók Pécsre csábításában.

A polgármesterjelölt a baloldal választási győzelme esetére kilátásba helyezte a polgárőrség megerősítését, egy átfogó bűnmegelőzési program kidolgozását, egy kertvárosi rendelőintézet megnyitását, az egyvonalas autóbuszbérlet újbóli bevezetését, és egyebek mellett a 65 négyzetméter alatti ingatlanok adómentességét.

(mti)