Családokra várva – felavatták a Pécsi Családok Házát

2015. május 30. szombat 18:25

A Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesülete tulajdonában lévő családi ház felújítását a tagok adományaiból és önkéntes munkáiból sikerült megvalósítani. 

„Egy házavató mindig örömteli esemény. A ma átadott Pécsi Családok Házával a helyi közösségi élet új otthont kap. A Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület eddigi tevékenysége garancia arra, hogy az új székházban is értékes és érdekes, kulturális, karitatív és egyéb programok zajlanak majd a szeretet, összefogás, az egymásra való odafigyelés jegyében" - mondta el Schanda Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára Pécsett, az avatóünnepségen tartott köszöntőjében.

A helyettes államtitkár hozzátette: "2010-től kezdődött az a szakasz a kormányzati politikában, amely egy határozott szemléletváltás jegyében a magyar családokat tette meg számos intézkedés fő kedvezményezettjeivé. Ebben a koncepcióban a család erőforrás, a gyerek kincs, a gyerekvállalás és -nevelés társadalmilag, gazdaságilag és morálisan egyaránt értékes és védett tevékenység."

Forrás: kormany.hu