Családokat várnak a Kormányhivatali Nyílt Napra Pécsett

2016. május 25. szerda 09:35

Családokat várnak a Kormányhivatali Nyílt Napra Pécsett

A Baranya Megyei Kormányhivatal - a városi gyereknapi rendezvény keretében - az idei esztendőben is egyedülálló nyílt napot tart Pécsett, az Expo Centerben. A május 28-ai Kormányhivatali Nyílt Napra a megyében élő családokat várják.

A nyílt napot azzal a céllal rendezi meg a Kormányhivatal, hogy a családok kötetlen formában, érdekes, vidám programokon keresztül ismerkedhessenek meg a különböző szakmai területekkel. Az érdeklődőket színes kézműves programok, játékos ügyességi, logikai feladatok, totók, tájékoztató anyagok várják, melyek megoldása, kitöltése, olvasása során új információkat, benyomásokat szerezhetnek a Kormányhivatal tevékenységéről.

A Kormány megalakulása óta egyik fő feladatának tekinti a közigazgatás megújítását, a jó állam létrehozását, melynek lényege, hogy a hivatali munka középpontjában az ügyfelek állnak. A Kormányhivatali Nyílt Nap jó alkalom és lehetőség arra, hogy az állampolgárok az itt szerzett pozitív élmények és tapasztalatok birtokában, hétköznapi ügyintézéseik során könnyebben eligazodjanak ügyeikben, és bizalommal forduljanak az ügyintézőkhöz.

Az elmúlt években megrendezett eseményt a több ezer kilátogató család is örömmel fogadta. A május 28-i nyílt nap egyedülálló abban, hogy a Kormányhivatal számos szakterülete - többek között a közlekedés, a környezetvédelem, a mezőgazdaság, a népegészségügy - képviselteti magát és közérthető, kötetlen formában szólítja meg az embereket. A szakterületek képviselői mellett a Baranya Megyei Európai Információs Pont, valamint a Baranya Megyei Védelmi Bizottság munkatársai is színes programokkal várják az érdeklődőket.

Az idei évben a Kormányhivatal - a megújult pécsi állatkert támogatásával - „Barátaim az állatok" címmel hirdette meg rajzpályázatát. A Baranya megyei óvodások és alsó tagozatos általános iskolások alkotásait május 24-én 16 óráig várják. A díjátadó ünnepségére ezúttal is a városi gyermeknapon kerül sor. A Kormányhivatali Nyílt Nap részletes programja megtalálható a kapcsolódó anyagok között.

Forrás: Baranya Megyei Kormányhivatal