Családi csődvédelem: meghosszabbították a határidőt

2016. május 01. vasárnap 14:30

A természetes személyek adósságrendezéséről szóló szabályok szerint megindítható adósságrendezési eljárások kezdeményezésére megjelölt határidőt 2016. szeptember 30. napjáig meghosszabbították. Pécsett is intézhető.  

A törvénymódosítás azoknak a hiteladós személyeknek is esélyt ad az adósságcsapdából való kikerülésre, akik elmulasztották az adósságrendezési eljárás kezdeményezésére az eredetileg megadott 2016. március 1-jei határidőt. Továbbra is kezdeményezhetnek tehát csődvédelmet azok a túladósodott személyek, akikkel szemben a lakhatásukra szolgáló lakóingatlanukra vonatkozóan a banki elszámoltatást követően már megindult vagy folytatódik a végrehajtási eljárás vagy végrehajtáson kívüli kényszerértékesítés. Azok is élhetnek a lehetőséggel, akiknek az esetében ilyen eljárás még nem is indult, de a lakóingatlanra vonatkozó jelzáloghitel-szerződést a pénzügyi intézmény már felmondta, vagy lejárttá tette. Úgyszintén csődvédelmet kezdeményezhet az az adós, annak kezese, vagy zálogkötelezettje, aki ellen olyan végrehajtási eljárás van folyamatban, amelyben a lakhatását szolgáló lakóingatlanát a bírósági végrehajtási törvény értelmében értékesítésre jelölhetik ki.

Az adósságrendezési kérelem mind a főhitelezőnél, mind a lakóhely szerint illetékes fővárosi és megyei kormányhivatalnál előterjeszthető.
Baranya megyében az érdeklődők a Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály Igazságügyi Osztályának Családi Csődvédelmi Szolgálatához fordulhatnak az ügyfelek, melynek elérhetőségei a következők:

Családi Csődvédelmi Szolgálat
Cím: Pécs, Mátyás király u. 32.
Telefon: (72) 518-677
Ügyfélfogadási idő: hétfőn 13 és 16 óra között, szerdán 9 és 12 óra között.

Forrás: Baranya Megyei Kormányhivatal