Családbarát fotókiállításra invitálják az érdeklődőket

2017. március 05. vasárnap 13:30

Családbarát fotókiállításra invitálják az érdeklődőket

A szekszárdi Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesület és a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont szeretettel vár minden érdeklődőt március 6-án 16 órakor a „NŐK KÉKBEN" családbarát fotókiállítás pécsi megnyitójára a PTE Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont 0. szintjén.

Az Esőmanók Egyesület több éve rendszeresen támogatja könyvadományokkal a PTE könyvtárait annak érdekében, hogy az autizmussal kapcsolatos új kutatási eredmények és a mindennapokat segítő ismeretek minél szélesebb körben hozzáférhetővé váljanak a szülők, pedagógusok és gyógypedagógusok, orvosok, védőnők, pszichológusok, illetve az e hivatásokat választó egyetemi hallgatók és más szakemberek körében. A PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont a vándorkiállítás befogadásával bővíti az eddigi együttműködést és támogatja az egyesület munkáját.

A kiállítást az Autisták Országos Szövetége (AOSZ) hozta létre és vidéki tagszervezetei segítségével teszi lehetővé, hogy a tárlat az egész országban betölthesse társadalmi szemléletformáló szerepét. Bemutatása az autizmus ellátásban komoly hiányosságokat mutató dél-dunántúli, pécsi helyszínen, a PTE-vel a szekszárdi egyetemi kar révén is szorosan összefonódó Tolna megye területén tevékenykedő civil szervezet és az egyetem Központi Könyvtára együttműködésével valósulhat meg.
A képeken Komka Péter, az MTI többszörös különdíjas fotóriporterének lencséjén keresztül elevenedik meg négy autista gyermeket nevelő édesanya és egy fiatal autista lány élete.

A cél: láthatóvá tenni az autizmussal érintett családok, nők speciális helyzetét, felhívva a figyelmet mindarra, amivel ezek a nők és családok hozzájárulnak az értékteremtéshez, a társadalmi sokszínűséghez. A megnyitó vendégeit köszöntik: Rózsáné Szarka Veronika, a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont közönségkapcsolati osztályvezetője és Vízdár-Lőczi Gizella, az Esőmanók Egyesület vezetőségi tagja. A kiállítást megnyitja Egle Botond, az AOSZ ASD munkacsoport tagja. Közreműködnek a PTE Zeneművészeti Intézet hallgatói.

A Családbarát Ország 2015 program keretében megvalósult vándorkiállítás fővédnöke Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár (EEMI). A pécsi kiállítás helyi védnöke Dr. Fischerné dr. Dárdai Ágnes, a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont főigazgatója. A tárlat 2017. március 16-ig látogatható.

EQM